Camide ibadete engel! İtikafa girenlere pes dedirten gerekçeyle gözaltı!

Furkan gönüllüleri, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ibadet amaçlı gittikleri cami'de polis engeliyle karşılaştı. Ters kelepçe ile camiden çıkarılarak gözaltına alındılar. Yapılan şikayet ve tepkiler üzerine gönüllüler camide ibadete devam edecekler.

Camide ibadete engel! İtikafa girenlere pes dedirten gerekçeyle gözaltı!
27 Mayıs 2019 12:46:31

Dün gece Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde itikafa girmek için Yeni Camii'de buluşan 7 Furkan gönüllüsü, emniyet müdahalesiyle camiiden çıkartıldı. Yaşanan skandal engelleme üzerine yapılan şikayet ve tepkilerin ardından gönüllülere müsade edildi.

Vatandaşın din ve vicdan özgürlüğünü baltalayan bu çirkin olayla, ülkedeki hukuksuzluklara bir yenisi daha eklendi.

Peygamber Efendimizin asla terk etmediği ve Ramazan ayının son on gününde yerine getirdiği itikaf ibadetini eda etmek amacıyla camide buluşan gönüllüler, itikaf öncesinde Kadirli müftülüğüne dilekçe verdi.

İtikafa Girenler Gözaltına Alındı

Taleplerini bildiren gönüllüler, daha sonra camide itikafa başladı. Ancak itikafın ikinci gününde camiiye polislerin gelmesiyle gönüllerin itikâfları da yarıda kesildi.

Emniyet mensupları, ibadet halinde bulunan gönüllülere camiden çıkmalarını söyledi, gönüllülerin çıkmak istemediklerini, itikafa girmenin hakları olduğunu söylemesi üzerine aralarından biri arkadan kelepçelenmek suretiyle toplamda 3 kişi gözaltına alındı.

İtikaf Engeline Skandal Gerekçe

Polisle yaşanan itikaf tartışmasına camiye gelen Kadirli müftüsü de dahil olarak itikafa girmelerine izin verilmediğini ifade etti.

Bu engellemeye gerekçe olarak sunduğu husus ise pes dedirtti. Müftü, "24 saat boyunca itikafa girmediğiniz için itikafınız geçerli değildir" iddiasında bulundu.

Gönüllüler, iş hayatları olduğunu ve iş yerinden izin alamadıklarını bu sebeple iş dönüşü itikafa girdiklerini belirtip, fıkıh ulemasından bazı alimlere göre itikafın bir saat dahi olabileceği hükmünü müftüye izah etmeye çalıştı.

Gönüllülerin bir kısmı ekip araçlarında saatlerce bekletilerek haklarında tutanak tutuldu.

Camiide yaşanan tatsız olay sonrasında gönüllüler, hakaret ve aşağılama gerekçeleriyle müftüden şikayetçi oldu.

Gece boyunca ibadetlerinden alıkonulan vatandaşlar, Kadirli ilçesi dahilinde hiçbir camiide itikafa izin verilmediğini ifade etti.

Özellikle seçim dönemlerinde üzerinde durulan inançların hür yaşanma hakkı ve daha özgürlükçü Türkiye tasvirleri, yaşanan bu vakaların ardından inandırıcılığını bir kez daha kaybetti.

Mağdur edilen ve ibadeti engellenen Furkan gönüllüsü yaşanan olayı sosyal medya hesabından şu şekilde duyurdu;

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 



 

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz