Camiye 'protokol koltuğu' ve 'kürsü'

Nakşibendi tarikatına bağlı Kemal Efendi Vakfı'ndan hafızlık eğitimi alan gençler için İstanbul Müftülüğü'nün himayesinde Fatih Camii'nde Hafızlık İcazet Merasimi düzenledi.

Camiye 'protokol koltuğu' ve 'kürsü'
13 Tem 2021 12:25:37

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un da katıldığı törende cami içerisinde konuşma kürsüsü kuruldu, protokol koltukları yerleştirildi.

Kürsüden konuştu
Vakıf yöneticileri ve AKP'li isimler, minberin yanına yerleştirilen koltuklarda, diğer davetliler ise yerde oturdu.

İstanbul Müftülüğü'nün himayesinde gerçekleşen hafızlık icazet merasimine, Kurtulmuş'un yanı sıra AKP Fatih teşkilatı yöneticileri de katıldı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; Hafızlar Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptığı sırada protokolün oluşturduğu görüntü tepki çekti. Numan Kurtulmuş camide bir de konuşma yaptı. “Evlatlarımızı, ailelerini ve onları bir ömür boyunca Kur'an muhafızı olmak üzere yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi. Kurtulmuş, merasimin fotoğraflarını sosyal medya hesabından da paylaştı.

10numan1.jpg

Bedelsiz bina tahsisi 


Kemal Efendi Vakfı, 2016 yılında İBB'den 25 yıllığına bedelsiz bina tahsisi ile gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında Fatih'teki bir binayı bedelsiz olarak 25 yıllığına vakfa tahsis etmişti. Tahsis için vakıf, İBB'den yazılı talepte bulunmuş, Belediye Meclisi'nde alınan karara CHP'li üyeler itiraz etmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz