Çavuşoğlu: Gülen iade edilecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in iade edilip edilmeyeceği konusuyla ilgili konuştu.

Çavuşoğlu: Gülen iade edilecek
06 Şub 2015 10:43:15

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in iade edilip edilmeyeceği konusuyla ilgili, "Tabii ki edilmesi gerekiyor, zaten aramızda da (ABD ile) anlaşma var, uluslararası hukuk var, uluslararası sözleşmeler var" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaklaşık 3 yıl önce hayatını kaybeden annesi Fatma Çavuşoğlu için okutulan mevlit için geldiği memleketi Alanya'da, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

PASAPORTU İPTAL EDİLDİ

Bir gazetecinin, "Fethullah Gülen'in yeşil pasaportunun iptali söz konusu, bu konuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığına bir müracaatta bulunuldu mu?" sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in pasaportunun zaten iptal edildiğini ve konuyla ilgili de ABD'de ilgili makamlara bilgi verildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Adalet Bakanlığının kırmızı bülten yayınlayacağını ve ondan sonraki sürecin hukuki belgeler üzerinden işleyeceğini ifade etti.

"GÜLEN'İN İADE EDİLMESİ GEREKİYOR"

Basın mensuplarının, "Kırmızı bültenle arandığı zaman iadesi gerekiyor mu?" sorusu üzerine Çavuşoğlu, "Tabii ki iade edilmesi gerekiyor. Zaten (ABD ile) aramızda da anlaşma var, uluslararası hukuk var, uluslararası sözleşmeler var. ABD ile de hem kendi aramızda anlaşma var hem de bugüne kadar bu anlamda işbirliğimiz var" diye konuştu.

"İade edildiği zaman hukuku süreç nasıl işleyecek?" sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu, kendisinin Dışişleri Bakanı olduğunu, yargı süreciyle ilgili soruların Adalet Bakanlığına sorulması gerektiğini kaydetti.



0 Yorum

Yorum Yaz