‪Çeçen Komutan İslam Canibekov’un Ailesi Serbest Bırakıldı

Türkiye'de suikast sonucu katledilen Çeçen komutan Canibekov'un ailesinin sınır dışı edileceği iddiaları üzerine ortaya konulan tepki ve gayretler olumlu sonuç verdi. Aile, Göç İdaresi'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı!

‪Çeçen Komutan İslam Canibekov’un Ailesi Serbest Bırakıldı
09 Şub 2019 17:40:36

2008 yılında İstanbul Ümraniye'de başından vurularak katledilen Çeçen komutan İslam Canibekov'un eşi ve çocuklarının sınır dışı edilmek üzere olduğu iddia edilmiş ve bunun üzerine duyarlı kamuoyu ve kesimlerce iadeyi durdurmak için harekete geçilmişti.

İstanbul Ümraniye'de kaldıkları evde 'IŞİD operasyonu' adı altında gözaltına alınan Canibekov'un eşi Ayshat Alieva ve çocuklarının iki gün içinde Türkiye tarafından Çeçenistan'a iade edileceği iddia edilmişti.

İhvan üyesi Muhammed Ahmed Hüseyin’in skandal iade olayı gündemdeki sıcaklığını hala korurken Canibekov'un ailesiyle ilgili ortaya atılan iddialar endişeye sebep olmuştu. Av. Mehmet Okatan’ın da gayretleriyle Göç İdaresi’ndeki işlemlerinin ardından aile serbest bırakılırken böylece skandal bir iade olayının daha yaşanmasının önüne geçilmiş oldu.



0 Yorum

Yorum Yaz