• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Çifte Beraat Sonrası Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması: Haklıyız Susmayacağız

Çifte Beraat Sonrası Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması: Haklıyız Susmayacağız

Furkan gönüllülerinin bugün görülen iki basın açıklaması mahkemesi de beraatle sonuçlandı. Mahkeme sonucu bekleyen yüzlerce gönüllü ise gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile haklıyız susmayacağız mesajı verdi

Çifte Beraat Sonrası Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması: Haklıyız Susmayacağız
13 Tem 2020 14:14:42

Adana Merkez Adliyesi yakınında bulunan İnönü Meydanında bir araya gelen kadın erkek onlarca gönüllü, mahkeme süresince duruşmaları görülen arkadaş ve yakınlarını bekledi. 

Bugün görülen iki davanın da beraat ile sonuçlanması üzerine basın açıklaması yapan gönüllüler, zalime karış sessiz kalmayacaklarını ve her daim mazlumların yanında olacaklarını ifade ettiler.

Açıklama boyunca "Haklıyız Susmayacağız",

"Tevhid, Hürriyet, Adalet, Medeniyet", "Alparslan Hoca Onurumuzdur" sloganları atan gönüllüler meşru çerçevede yaptıkları etkinliklere ve maruz kaldıkları hukuksuzluklara dikkat çekti.

Gönüllülerin yaptıkları açıklama şu şekilde; 

Furkan Gönüllüleri olarak, Alparslan Kuytul Hocefendiye yapılan zulmü, vakfa kayyum atanmasını, binlerce masuma yapılan hukuksuzluğu her ortamda dile getirmeyi, mazlumun sesi olmayı kendimize vazife bildik. Bu inançla toplumda farkındalık oluşturmak için her türlü meşru eylemi yapmaya gayret ettik. Alparslan Kuytul Hocaefendi başta olmak üzere tüm mazlumların kurtuluşu için 15 ay cadde cadde, sokak sokak özgürlük yürüyüşleri yaptık. Adana'da başlayan özgürlük ve adalet mücadelesi kısa sürede tüm dünyaya “özgürlük yürüyüşleri” adıyla yayıldı. Adana’da aralıksız 1 yıla yakın, Türkiye’nin çeşitli illerinde ise belirli aralıklarla yapılan basın açıklamaları nedeniyle Furkan gönüllülerine onlarca mahkeme açıldı, hukuksuz birçok muameleye maruz kalındı. Olumsuz hava şartları ve polis engellerine rağmen gönüllüler, özelde Alparslan Kuytul Hocaefendi genelde ise tüm mazlumlar için adalet isteyip bireysel ve toplumsal farkındalık oluşturdular. Ve özgürlük atkılarını kullanmak suretiyle gerçekleştirdikleri basın açıklamaları ve diğer sessiz ve meşru eylemleri ile Türkiye’nin ölümcül sessizliğini bozdular.

Kıymetli katılımcılar,

Anayasa'nın 34. maddesinin birinci fıkrasında, “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.” denilmek suretiyle toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesinin izin alma koşuluna bağlanamayacağı açıkça ifade edilmiştir. Anayasal hakkını kullanan insanlara hukuksuz yere dava açmak suretiyle, anayasanın 34. Maddesi ihlal edilmiştir.

Kıymetli Kardeşlerim,

Furkan Gönüllülerinin başlattığı meşru mücadeleler, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin şahsında başlatılmış olsa da aslında bütün mazlumların kurtuluşu, İslam ümmetinin ve İnsanlığın adalet ve huzur içinde yaşaması içindir. 

Alparslan Kuytul Hocaefendi, ümmete mal olmuş, İmam-ı Azam ve Ahmet bin Hanbel gibi büyük alimlerin zamanın zalimlerine karşı gösterdiği mücadeleyi gösteren ve İslam’ı yaşayıp anlatan bir âlimdir. Korkusuzca yapmış olduğu bütün konuşmaları, İslam’ı, Müslümanları ve vatanını korumak içindir. 

Birçok kez ifade ettiğimiz gibi;

Furkan Gönüllüleri, Zulme kucak açmadı açmayacak!

Mazluma sırt dönmedi dönmeyecek!  

Tevhit ve adalete dair verdikleri ahitten geri adım atmadı, atmayacak!

Hep birlikte adalet ve güven üzere yaşanılabilir bir ülke için Tevhid, Adalet, Hürriyet ve Medeniyet demeye devam edeceğiz...



0 Yorum

Yorum Yaz