Çin Devlet Başkanı: Virüsün görülme oranı arttı, vahim bir durumla karşı karşıyayız

Vuhan'da ortaya çıkan ve ülke geneline hızla yayılan yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, "Koronavirüs ilerlemesi hızlanıyor ve ülke ciddi bir durumla karşı karşıya." açıklamasında bulundu.

Çin Devlet Başkanı: Virüsün görülme oranı arttı, vahim bir durumla karşı karşıyayız
26 Oca 2020 13:16:21

Çin halkına seslenen Şi, “Bize güvenmeniz, birlikte çalışmanız, bilimsel önlemelere saygı göstermeniz, ilaçların doğru kullanımı ve belirli politikalarla elbette bu savaşı kazanabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Şi, salgınla mücadeleye rehberlik edecek özel bir ekibin kurulacağını, Hubei eyaleti gibi salgından etkilenen yerlere rehber ekiplerin gönderileceğini, ekiplerin buralarda salgının önlenmesine yönelik çalışmaların güçlendirilmesini teşvik edeceğini bildirdi.

Yeni tip koronavirüs ilk olarak Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Virüsün kısa sürede diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle başta Vuhan olmak üzere olmak üzere irili ufaklı 18 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.




1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Serdar 27 Oca 2020 00:23:33

    Allah TEZ zamanda canlarini alsin ve sayilarini her gecen saniyede artirsin .acilarina aci katsin her boko yerseniz olacaği bu .bir kürt olarak duğu türkistanli kardeşlerimizi katlettiniz .allah aciniza aci katsin ...


Yorum Yaz