"Çin ile savaşa gireceğimize şüphe yok"

ABD Başkanı Donald Trump'ın baş stratejisti Steve Bannon, Güney Çin Denizi'nde savaş çıkacağına "şüphe olmadığını" söyledi.

"Çin ile savaşa gireceğimize şüphe yok"
02 Şub 2017 15:27:14

ABD Başkanı Donald Trump'ın baş stratejisti Steve Bannon, ABD ve Çin'in, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Güney Çin Denizi'nde savaşa gireceğine "şüphe olmadığını" söyledi.
The Guardian'ın haberine göre ABD'nin Ortadoğu'da başka bir "büyük" savaşa da gireceğini söyleyen Bannon, Trump'ın 7 ülkeye vize yasağı getirmesinde de önemli rol oynamıştı.
Trump yönetiminde pek çok Çin karşıtı isim olduğu bilinmesine karşın, aşırı sağcı ABD yayını Breitbart'ın eski yöneticisi Bannon, ABD için en büyük iki tehdidin "Çin ve İslam" olduğunu söylemekten çekinmiyor.
Bannon, "yayılmacı bir İslam var ve yayılmacı bir Çin var. Değil mi? Onlar hevesliler. Onlar kibirliller. İlerliyorlar ve Yahudi-Hıristiyan batının geri çekildiğini düşünüyorlar" şeklinde konuşuyor.
Çinli yetkililer de savaşın giderek "gerçek bir ihtimal" halini aldığını söylerken, ABD-Çin arasındaki gerginliğin arttığı görülüyor.

 

 

Etiketler:   Güney Çin Denizi


0 Yorum

Yorum Yaz