Çin'de 'borçları erken ödeme' furyası yayılıyor

Çinli şirketler son dönemde küresel piyasalarda temerrüt riskiyle öne çıkarken, bazı şirketler yatırımcıları yatıştırmak için ödeme planlarını öne çekiyor.

Çin'de 'borçları erken ödeme' furyası yayılıyor
03 Kas 2021 20:28:50

Çin’de iki emlak geliştirme şirketi daha, zor durumdaki gayrimenkul sektöründe tansiyonun artması ve temerrütlerin rekor sayılara ulaşması ile birlikte, erken borç ödemesine giderek tahvil sahiplerini yatıştırmaya çalışıyor.

Logan Group Co., kamuya yaptığı açıklamada, 3 Ocak’ta vadesi dolacak 244 milyon dolar tutarında yüzde 5,75 faizli tahvilin anapara ve şimdiye dek işlemiş faizini ödemeyi teklif etti. Ronshine China Holdings Ltd., uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Inc.’nin not indiriminin ardından, son iki haftada, bazı tahvillerin vadelerinden önce geri ödemesi için 23 milyon dolardan fazla bir harcama yaptıklarını kaydetti.

Bilançoları güçlü emlak şirketleri, Çin’de yatırım yapılabilir not seviyesinin altındaki tahvillerin faizinin yüzde 20’nin üzerine çıkarak en az 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından yatırımcı güvenini tekrar kazanmaya çalışıyor.

Regülatörlerden yükümlülük çağrısı

Kredi derecelendirme kuruluşları, emlak devi China Evergrande Group’un içinde bulunduğu krizin yayılması ile birlikte, gayrimenkul şirketlerinin notlarını rekor hızda düşürüyor ve en az dört emlak geliştirme şirketi geçen ay temerrüde düştü.

Bloomberg’in haberine göre, Çinli regülatörler, emlak geliştirme şirketlerine geçen hafta, denizaşırı tahvil ödemeleri dahil tüm borç yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Logan ve Ronshine, geçen hafta yüzde 5,95 faizli dolar cinsi tahvilinin ödemesini erken yapacağını açıklayan Zhenro Properties Group Ltd. ve dolar cinsi tahvilinin geri ödemesini bir hafta önce gerçekleştirmek için fon havalesi yaptığını duyuran Central China Real Estate Ltd.’ye katıldı.

Etiketler:   çin


0 Yorum

Yorum Yaz