• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Çin'deki maden kazasından iki hafta sonra 9 işçi daha kurtarıldı, ölü sayısı 10'a çıktı

Çin'deki maden kazasından iki hafta sonra 9 işçi daha kurtarıldı, ölü sayısı 10'a çıktı

Çin'deki maden kazasından iki hafta sonra 9 işçi daha kurtarıldı, ölü sayısı 10'a çıktı
25 Oca 2021 15:43:00

Çin'in Şandong eyaletine bağlı Yentai kentinde, 10 Ocak'ta bir altın madeninde meydana gelen patlama sonrası günlerdir toprak altında kalan mahsur kalan 22 işçiden 9'u daha kurtarıldı.

Kazanın ardından toplamda 11 işçi kurtulurken, can kaybı 10 olarak kayıtlara geçti. Geri kalan bir işçiye ulaşmak için arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Yentai Belediye Başkanı Chen Fei, kurtarılan 9 madencinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, yerlerinin tespit edilmesi sonrası kendilerine öncelikli olarak su ve yiyecek verildiğini açıkladı. Fei daha sonra ekiplerin 9 işçiyi madenden çıkararak hastaneye götürdüğünü ve müşahede altına alındıklarını kaydetti.

Fei geri kalan bir işçiyi bulana kadar arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam edeceğini de sözlerine ekledi. Pekin yönetimi, mahsur kalan madencileri kurtarmak için 16 profesyonel kurtarma ekibi ve onlarca sağlık personeli görevlendirmiş durumda.

Öte yandan maden bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin ölen işçiler için saygı duruşunda bulunduğu görülürken, kazayı yetkililere geç bildiren maden müdürünün gözaltına alındığı kaydedildi.

Her sene Çin'de 5000 işçi maden kazalarında hayatını kaybediyor

Yaklaşık 2 hafta önce yaşanan kaza sonrası toplam 22 işçi yerin 600 metre altında 70tonluk bir malozun altında kalmıştı. Kurtarma ekipleriyse hadiseden 30 saat sonra haberdar edilmeleri nedeniyle en hayati zaman diliminde kurtarılmayı bekleyen işçilere herhangi bir müdahale edilmemişti.

Sık sık yaşanan maden kazaları ve yetersiz denetimden kötü bir sicile sahip Çin'de, aralık ayında yine bir madende kaza meydana gelmiş ve 23 işçi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz sene Chongqing'de yaşanan maden kazasında ise 39 işçi yaşamını yitirmişti. Verilere göre her sene ülkede en az 5 bin işçi farklı nedenlerle meydana gelen kazalar sonucu hayatını kaybediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz