CNBC'nin Pompeo haberi yalan çıktı

Amerikan CNBC televizyonu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, "Başkan Trump, ihtiyaç halinde Türkiye'ye askeri harekât yapılması için hazırlıklı" açıklamasını yaptığını belirtti. Ancak Pompeo'nun askeri müdahale konusundaki açıklamasında Türkiye'nin adını dile getirmediği ortaya çıktı.

CNBC'nin Pompeo haberi yalan çıktı
22 Eki 2019 08:53:51

Geçtiğimiz günlerden Suriye’de güvenli bölge için ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile birlikte Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo CNBC’den Wilfred Frost’a konuştu. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo “Barışı savaşa tercih ederiz. Ama kinetik ya da askeri tutum almak gerekirse, Başkan Trump’ın bu gereği yerine getirmeye hazır olduğunu bilmelisiniz” açıklamasında bulundu.

CNBC ise haberi “Trump, Türkiye’ye karşı askeri harekate hazır” şeklinde çarpıtarak servis etti.

CNBC'DEN ÇARPITMA

Pompeo’nun açıklamasında bölgede olası bir savaşın gündeme geldiği ve Trump’ın İran’a dönük mesajlarının konuşulduğu anlaşılıyor.

Gazeteci Wilfred Frost’un sorusu üzerine bölgesel olarak askeri müdahaleye yol açabilecek bir örnek vermeyi reddetmesine rağmen milyonlarca abonesi olan CNBC'nin açıklamayı Türkiye aleyhine çarpıtması dikkat çekti.

Etiketler:   cnbc pompeo


0 Yorum

Yorum Yaz