Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'nda: 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Erdoğan, "Hedefimiz burayı iç ve dış turizme açmak. İnşallah 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'nda: 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak
16 Ağu 2020 18:34:36

Güneysu ilçesindeki evinden helikopterle Ardeşen'e gelen eden Erdoğan, kara yolu ile Ayder Yaylası'na hareket etti.

Yol boyunca kendisini karşılayan vatandaşları selamlayan Erdoğan, bölgede yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Erdoğan, yol kenarında haşlanmış mısır satan kadından mısır satın alarak kendisini takip eden gazetecilere ikram etti. Daha sonra Ayder Yaylası'na gelen Erdoğan, beraberindekilerle bir otelde kahvaltı yaptı.

Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca gerçekleştirilen Ayder Yenileme ve Koruma Projesi kapsamındaki çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı.

'Ayder bizim için turizmde çok ciddi bir çekim alanı olacak'

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Erdoğan, "Hedefimiz burayı iç ve dış turizme açmak. İnşallah 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak. Bu yeni Ayder'de altyapısıyla, bütün buradaki konutlarıyla, otoparklarıyla, restoranlarıyla, her şeyiyle inşallah yeni Ayder bizim için turizmde çok ciddi bir çekim alanı olacak ve tabii ki havalimanının bitişiyle beraber de buraya gidiş-gelişler, gerek yurt içi gerek yurt dışı çok daha fazlalaşacaktır. Bu arada kayak turizmine yönelik bir çalışma da devam ediyor" diye konuştu.

Uzungöl'de yapılan çalışmalara ilişkin soru üzerine de Erdoğan, şu yanıtı verdi: 

'Kimse kusura bakmasın, bunların yıkımı muhakkak olacak'

"Hepsi olacak inşallah. Uzungöl de bizim için özellikle Trabzon bölgesinde ciddi bir çekim alanımız. Uzungöl ile ilgili çalışmalar da yoğun şekilde devam edecek. Orada da çalışmalar başladı. Kaçak yapıların ötesinde tamamıyla işgal. Bunların üzerinde ısrarla duruyoruz. Kimse kusura bakmasın. Bunların yıkımı muhakkak olacak. Yıkımla beraber kimseyi mağdur etmeden buralardaki hak sahiplerine bu inşaatların yapımıyla birlikte konutsa konut, mağaza ise mağaza, bunun dışında otel vesaire neyse bunların haklarını da teslim etmekte hiçbir zaman tereddüdümüz olmayacak."



0 Yorum

Yorum Yaz