Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ depreminin birinci yıldönümünde konuştu. "Dikey mimari bizim için intihardır" diyen Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırma mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm mesajı
25 Oca 2021 16:58:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ Depremi 1. Yıl Dönümü Anma Programı ve Konut Teslim Töreni'nde konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Devlet yük değildir, devlet yük alır yük. Devlet vatandaşının mutluluğuyla mutlu olur. Ne demişler geçmişte devlete; 'Devlet baba' demişler. Şimdi bizler de Cumhur İttifakı olarak hamdolsun bu anlayışla bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik ve bu yolda devam ediyoruz. Kardeşlerim biz sizin hizmetçiniziz.

Elazığ'a şehir hastanesini de yaptık. Eğer bu hastaneler olmasaydı biz o geceyi nasıl atlatırdık. Bütün operasyonlar her şey çok süratli oldu. Bundan sonra yapacağımız daha çok işimiz var. Bakanım '6 ay içinde geri kalanları da bitireceğiz' diyor, böylece gakkoşlar 'bizimki bitmedi' demeyecek, hepsi bitmiş olacak. 

Türkiye özellikle cumhuriyet dönemindeki plansızlıkların, ihmallerin, rant hırsının neticesi olarak afetlere karşı güvenli bir altyapı kuramamıştır. Düşük standartlı binalar şehirlerimizi zehirli bir sarmaşık gibi istila etmiştir.

Son 8-9 yılda 1.5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayarak, 6 milyon insanımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Artık yeni projelerimizin tamamını yatay mimari çerçevesinde hazırlıyoruz. Dikey mimari, hele hele deprem bölgelerinde bizim için intihardır."

Etiketler:   Erdoğan


0 Yorum

Yorum Yaz