"Cumhurbaşkanı seçilmek için yükseköğrenim şartı kalksın"

"Çıkıp açıklama yapamıyor, yıpratılmaması için böyle bir teklif verdik"

"Cumhurbaşkanı seçilmek için yükseköğrenim şartı kalksın"
04 Haz 2016 12:08:47

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üniversite mezunu olmadığı yönündeki diploma tartışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli “yükseköğrenim yapma" şartının “ortaöğrenim yapma” şeklinde değiştirilmesi için kanun teklifinde bulundu.

Murat Emir teklifinin nedenine ilişkin “Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezuniyetiyle ilgili tartışmalara karşın çıkıp net şekilde açıklama yapamıyor. Biz de daha fazla yıpratılmaması ve Erdoğan’ın şahsında ülkemizin itibarının sarsılmaması için böyle bir teklif verdik ” dedi. CHP’li Emir, kanun değişikliğinin dışında Anayasa’nın 101’nci maddesinin de değişmesi, bunun için de diğer partilerden destek almaları gerektiğini belirterek, “Anayasa değişikliği teklifimiz için, Cumhurbaşkanını seven vicdanlı AKP’lilerin de imzalarını bekliyorum” dedi.

Emir, Kanunu’nun 6’ncı maddesindeki “Kırk yaşını doldurmuş ve yüksek öğrenim yapmış Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya bu niteliklere ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip her Türk vatandaşı Cumhurbaşkanı seçilebilir.” hükmünün, “Kırk yaşını doldurmuş ve ortaöğrenim yapmış Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya bu niteliklere ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip her Türk vatandaşı Cumhurbaşkanı seçilebilir.” şeklinde değiştirilmesini istedi.



0 Yorum

Yorum Yaz