• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan "İsrail-BAE anlaşması"na tepki: Filistin davasına ihanet edenlerin hüsranını tarih elbette yazacaktır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan "İsrail-BAE anlaşması"na tepki: Filistin davasına ihanet edenlerin hüsranını tarih elbette yazacaktır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan "İsrail-BAE anlaşması"na tepki: Filistin davasına ihanet edenlerin hüsranını tarih elbette yazacaktır
14 Ağu 2020 11:03:51

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında varılan anlaşmaya tepki göstererek, tarihin Filistin halkına ve davasına ihanet edenlerin hüsranını yazacağını belirtti.

Kalın, Twitter'dan, İsrail ile BAE arasında varılan anlaşmaya ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Filistin halkına ve davasına ihanet edenlerin hüsranını tarih elbette yazacaktır" ifadesini kullandı.

İsrail ile BAE'nin ilişkilerini "tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını önce ABD Başkanı Donald Trump duyurdu.

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün büyük atılım. İyi muhteşem dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması" ifadelerini kullandı.

Donald Trump, İsrail ve BAE arasında yapılan anlaşmaya ilişkin ortak açıklamayı da paylaştı.

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da sosyal medya hesabından ABD Başkanı Trump’ın paylaşımını alıntılayarak, “Bu tarihi bir gün” değerlendirmesi yaptı.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberinde ise İsrail ile BAE'nin, ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edildi.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Etiketler:   israil BAE


0 Yorum

Yorum Yaz