Dağlık Karabağ: Keşif Yapan Bir Azeri İHA’sını Vurduk

Dağlık Karabağ yönetimi, bölgedeki hava savunma güçlerinin keşif uçuşu yapan Azerbaycan’a ait bir insansız hava aracını vurduğunu bildirdi.

Dağlık Karabağ: Keşif Yapan Bir Azeri İHA’sını Vurduk
18 Tem 2020 14:11:30

Hukuken Azerbaycan'a bağlı olan, resmi olarak hiçbir ülke tarafından tanınmayan Dağlık Karabağ'ın Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bölgedeki hava savunma güçlerinin keşif uçuşu yapan Azerbaycan’a ait bir insansız hava aracını (İHA) vurduğu ifade edildi.

Açıklamada, “18 Temmuz tarihide saat yaklaşık 06:38’de (TSİ 05:38) savunma ordusuna ait hava savunma birlikleri temas hattının kuzeydoğu istikametinde keşif uçuşu gerçekleştiren karşı tarafa ait Orbiter-3 insansız hava aracını vurdu” denildi.

Açıklamada ayrıca Dağlık Karabağ’a bağlı ordu birliklerinin temas hattındaki durumu kontrol etmeyi, hava ve kara sınırlarını korumayı sürdürdükleri belirtildi.

Erivan ve Bakü, Ermenistan-Azerbaycan sınırında geçen hafta sonu başlayan gerginlikle ilgili birbirlerine karşılıklı suçlamalar yöneltiyor.

İki eski Sovyet ülkesi, hukuken Azerbaycan’ın, fiilen ise Ermeni güçlerin kontrolünde olan Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

Bölgede 1994’te ateşkes ilan edilmesine karşın çatışmalar dönem dönem alevleniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz