'Daha Sıkı Sarılacağız'

İşgal rejimi parlamentosu Knesset'in bugün (8 Mart Çarşamba) ezan yasağı olarak bilinen yasa tasarısını ilk oylamasında kabul etmesi Filistinliler tarafından tepkiyle karşılandı.

'Daha Sıkı Sarılacağız'
09 Mar 2017 08:50:45

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Şeyh Yusuf Id'iys, yasa tasarısını kınayarak, işgal rejiminin ırkçılığının siyasi boyutu aşarak dini boyuta ulaştığını söyledi.

MÜSLÜMANLAR DEĞERLERİNE DAHA SIKI SARILACAKTIR

Id'iys, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Müslümanlara yönelik ırkçılık ve aşırılık dolu bu kararın Kudüs'ün dini kimliği konusunda pratikte bir şey değiştirmeyeceğini, bilakis kutsal değerlerine daha sıkı sarılmalarını sağlayacağını ifade etti.

Uluslararası toplumdan, Arap ve İslam ülkelerinden, konuyla ilgili uluslararası kurum ve kuruluşlardan Müslümanlara ve Hıristiyanlara ait kutsal mekanların korunmasını isteyen Id'iys, işgal hükümetinin bu sorumsuz kararından vazgeçmesinin sağlanması çağrısında bulundu.

Knesset'teki Ortak Arap Listesi üyesi milletvekilleri de yasa tasarısının ilk oylamasının kabulünü kınayarak, ırkçı ve faşist bir yasaya asla saygı duymayacaklarını ifade etti.

Ortak Arap Listesi tarafından konuyla ilgili yayınlanan bildiride, yasa tasarısının ibadet özgürlüğüne aykırı olduğu belirtilerek, ezanın dini bir vecibe olmasının yanında Filistin'in tarihi ve kültürel bir mirası olduğu dile getirildi.

El-Mücahidin Hareketi Siyasi Dairesi sorumlusu Salim Ataullah da yaptığı açıklamada, işgal rejiminin cinayetleri ve ırkçı politikaları karşısında uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi.

 

Etiketler:   israil meclisi


0 Yorum

Yorum Yaz