Danimarka’da Kur’an’a ahlâksız saldırı

Danimarka’da ırkçı Sıkı Yön lideri İslâm düşmanı ahlâksız RasmusPaludan’ın Müslümanların yoğun yaşadığı mahallede Kur’an-ı Kerim’i havaya fırlatarak yaptığı provokasyon sonrasında olaylar çıktı.

Danimarka’da Kur’an’a ahlâksız saldırı
16 Nis 2019 11:12:18

Danimarka’da ırkçı Sıkı Yön (Stram Kurs) lideri İslâm düşmanı ahlâksız RasmusPaludan’ın Müslümanların yoğun yaşadığı mahallede Kur’an-ı Kerim’i havaya fırlatarak yaptığı provokasyon sonrasında olaylar çıktı. İsveç’te hükümetin en büyük ortağı Sosyal Demokrat Partisinin sosyal medya hesabından ‘’Bütün Müslümanları öldürün” paylaşımı yapıldı.

Müslümanların yoğun yaşadığı başkent Kopenhag’ın Nörrebro semtindeki BlaagardsPlads Meydanı’nda polis korumasında gösteri düzenleyen İslâm düşmanı Paludan, elinde tuttuğu Kur’an-ı Kerim’i havaya fırlatarak büyük bir ahlâksızlığa imza attı. Müslümanları kışkırtarak olay çıkartmaya çalışan Paludan’un bu haysiyetsiz eylemi sonrasında olaylar çıktı. Çoğunluğu gençlerden kalabalık polise taş atıp konteynerleri ateşe verirken polis de kalabalığa karşı biber gazı kullandı. Paludan’a doğru koşan bir kişi emniyet güçleri tarafından engellendi. Irkçı militan Paludan, bölgeden polis eşliğinde uzaklaştırıldı.

AHLÂKSIZLIKTA SABIKALI!

Paludan ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmazken, çıkan olaylarda 23 kişi gözaltına alındı. Sıkı Yön lideri ahlâksız RasmusPaludan, 22 Mart’ta da Danimarka Parlamentosu önünde kılınan Cuma namazını protesto ederek Kur’an-ı Kerim yakmıştı. Azılı İslâm düşmanı Paludan’a yönelik herhangi bir yaptırım ve ceza verilmemesi ise olayın en vahim tarafı. Danimarka Başbakanı Rasmussen, Paludan’ın eylemini “anlamsız bir provokasyon” olarak nitelemekle yetindi.

İSVEÇ’TE “MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRÜN” MESAJI

İsveç’te hükümetin en büyük ortağı Sosyal Demokrat Partisi’nin sosyal medya hesabının ırkçı korsanlar tarafından ele geçirildiği ve hesaptan, ‘’Bütün Müslümanları öldürün” paylaşımı yapıldığı bildirildi. Partiden yapılan açıklamada, 850 bine yakın takipçisi bulunan Twitter hesabının gece saat 02.00’de ırkçılar tarafından ele geçirildiği ve sabah saat 09.30’da kontrol altına alındığı belirtildi.

Irkçı korsanlarca hesaptan, ‘’Bütün Müslümanları öldürün” mesajının yanı sıra İsveç Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti Lideri Stefan Löfven’in emekliye ayrıldığı ve askeriyede teğmen olarak göreve başladığı yönünde mesajlar paylaşılırken, ülkede uyuşturucu madde satışının serbest bırakıldığı yönünde tweetler de atıldı. Parti Basın Sözcüsü ÅsaSöderén, mesajların kendileri ile hiçbir alakası olmadığını ve konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.



0 Yorum

Yorum Yaz