Danimarka'dan Türkiye'ye Alparslan Hoca İçin Özgürlük Çağrısı!

22 Ocak mahkemesine 10 gün kala 338 gündür haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Hoca'ya Özgürlük için Danimarka'da yürüyüş düzenlendi. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen özgürlük yürüyüşü ile Avrupa'dan Türkiye'ye mesajlar verildi.

Danimarka'dan Türkiye'ye Alparslan Hoca İçin Özgürlük Çağrısı!
12 Oca 2019 19:19:13

Avrupa’da büyük yankı uyandıran "Özgürlük Yürüyüşleri" ve mitingleri Almanya’nın Berlin, Dortmund, Hamburg ve Bonn şehirlerinden sonra şimdi de Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirildi.

Dünyanın birçok ülkesinde binlerce talebe ve sevenleri bulunan Alpaslan Hoca'nın 11 aydır devam eden haksız tutukluğunu protesto etmek amacıyla büyük bir organizasyon düzenlendi. Danimarka/Kopenhag'da büyük bir kalabalıkla Alparslan Hoca'ya Özgürlük yürüyüşü yapıldı.


Binlerce Furkan gönüllüsünün katılımıyla oluşturulan coşkulu yürüyüş Türkiye’de internet üzerinden canlı yayınla takip edildi.

Danimarka'nın en işlek caddelerinde üzerinde Danca ve Türkçe "Alparslan Kuytul’a Özgürlük" yazılı atkılar ve pankartlarla yürüyen katılımcılar özgürlük ve adalet çağrısında bulundular.



"Alparslan Kuytul'a Özgürlük" , "Alparslan Hocamızı Serbest Bırakın", "Haksızlığı Durdurun" şeklinde Danca ve Türkçe sloganlar atan binlerce kişi Alparslan Kuytul Hoca'nın haksız tutukluluğunu protesto ederek 22 Ocak'ta adalet vurgusu yaptı.

Büyük bir kalabalıkla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Alparslan Hoca'nın haksız bir şekilde aylardır tutuklu bulunması kınanarak iki dilde basın açıklaması yapıldı.

Danimarka'yı inleterek atılan sloganlardan bazıları şöyle;

-Stop den, uret-færdighed

-Løs-lad, Alparslan Kuy-tul

-Frihed for, Alparslan Kuy-tul

-ALPARSLAN HOCAMIZA ÖZGÜRLÜK

-ALPARSLAN HOCAMIZI SERBEST BIRAKIN!

-ALPARSLAN HOCAMIZ YALNIZ DEĞİLDİR!

Ayrıca yürüyüş esnasından açılan "ÖzgürlükYürüyüşü Danimarkada" etiketi Türkiye ve Dünya gündeminde uzun süre ilk sıralarda yerini korudu. Etikete katılım gösteren binlerce kullanıcı yaptıkları paylaşımlarla Alparslan Hoca'ya özgürlük ve 22 Ocak mahkemesinde adalet çağrısı yaptı.

İlgili Haberler;

Avrupa "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" Mitingiyle İnledi

Almanya'da Düzenlenen 2. Özgürlük Yürüyüşü!   Almanya'da Düzenlenen 3. Özgürlük Yürüyüşü!   Almanya'da Alparslan Kuytul Hocaefendi İçin Özgürlük Mitingi!   "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" Mitingi Alman Basınında!   Alman İstihbaratından Furkan Vakfı Hakkında İlginç Detay!  


0 Yorum

Yorum Yaz