Direniş Terör Olarak Nitelendirilemez

Heniyye Gazze kentinde düzenlenen Konferansta yaptığı konuşmada, Filistin direnişini 'terör' olarak nitelendirilmesini kabul etmiyoruz dedi.

Direniş Terör Olarak Nitelendirilemez
25 Şub 2015 17:34:56

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas Hareketi'nin Mısır'ın iç işlerine karışmadığını bir kez daha vurgulayarak, Gazze Şeridi'ne yönelik her türlü saldırıdan işgal rejiminin sorumlu olacağını söyledi.

Heniyye, dün akşam (24 Şubat Salı) Gazze kentinde düzenlenen "Filistin: İşgalin Sebepleri ve Zafer Faktörleri" Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Hamas Hareketi'nin kartların karıştırılarak Filistin direnişinin "terör" olarak nitelendirilmesini kabul etmeyeceğini bildirdi.

 

Hamas Hareketi'nin Mısır'ın iç işlerine karışmadığını, bunun geçmişte olmadığını ve gelecekte de olmayacağını kaydeden Heniyye, Mısır medyasının yaydığı kanaatin aksine Mısır İstihbaratı'nın bu gerçeği çok iyi bildiğini ifade etti.

"Stratejik tavrımız, her zaman Mısır devletini muhatap almaktır. Şehitlerine Allah'tan rahmet ve Mısır'a güvenlik dileriz" diyen Heniyye, Gazze Şeridi'nin karşı karşıya olduğu sorunlara da değinerek, bu sorunların başında yeniden imar, abluka ve memur maaşları sorununun geldiğini söyledi.

Filistin Yönetimi ve uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi'ni ihmal ettiğini belirten Heniyye, uzlaşının sadece hükümet kurup diğer dosyaları ihmal etmek olmadığını ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz