• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: SETA'yı beslemek, İsrail'i ve ABD'yi beslemektir

Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: SETA'yı beslemek, İsrail'i ve ABD'yi beslemektir

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) konusunda çağrıda bulundu. Perinçek, "SETA'yı beslemek, İsrail'i ve ABD'yi beslemektir" dedi.

Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: SETA'yı beslemek, İsrail'i ve ABD'yi beslemektir
19 Mayıs 2021 20:57:27

Perinçek, Ulusal Kanal'da yayınlanan 'Çıkış Yolu' programında Gürkan Demir ve Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik'in sorularını yanıtladı.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) hakkında açıklamada bulunan Perinçek, SETA'nın, Türkiye ile Suriye'nin arasını açarak İsrail ve ABD'yi desteklediğini belirtti.

'Filistin'e destek, Suriye ile iş birliğiyle başlar' 
 Hükümetin İsrail konusunda hata yaptığını belirten Perinçek, şu ifadeleri kullandı:

"Türk hükümeti, sayın Cumhurbaşkanımızın başında bulunduğu hükümetimiz bu konuda çok ciddi bir hata içinde. Bir yandan Amerikan emperyalizmine, İsrail siyonizmine tavır alıyoruz, 'eli kanlı' diyoruz Biden'a. Yine sayın Devlet Bahçeli çok esaslı açıklamalar yaptı hem NATO'dan çıkmayı tartışalım hem de Kürecik ve İncirlik Üssü'nün Türkiye'nin kontrolüne geçmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Bunlar çok güzel tavırlar ama bunları yapıp bir yandan da açıkça ABD'nin ve İsrail'in yanında konumlanan SETA gibi örgütleri beslemek, SETA tabi kalkıp da ben ABD ve İsrail'i destekliyorum demiyor. Nasıl yapıyor desteğini, Beşar Esad'a vurarak, Suriye'ye vurarak, Türkiye ile Suriye'nin arasını açarak.

Bakın biz ne diyoruz, 'Filistin'e destek Suriye ile iş birliğiyle başlar' diyoruz. O da bunu bildiği için İsrail'e desteği, Türkiye-Suriye ilişkilerini sabote ederek, baltalayarak, dinamitleyerek yapıyor. O da bir İsrail'e destek, o da bir Amerikan emperyalizmine destek."



0 Yorum

Yorum Yaz