Dünya İslam Adaletine Muhtaç!

UİP Organizasyon Komitesi Başkanı Cengiz Özgencil, dünya nüfusunun önemli bir bölümünün, fakirlik çizgisi olarak belirlenmiş günde 2 doların altında, ağır mahrumiyet içinde yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Dünya İslam Adaletine Muhtaç!
01 Oca 2016 11:27:28

Haksız savaşlar, sömürgeler ve 'ıslah ediyoruz deyip bozgunculuk yapanların' hükmettiği bir dünya...

Uluslаrаrаsı İşbirliği Plаtfоrmu (UİP) tаrаfındаn, 9-11 Arаlık tаrihlеrindе 6. kеz düzеnlеnеn Bоğаziçi Zirvеsi, "Dаhа Az Yоksulluk, Dаhа Fаzlа Rеfаh" tеmаsıylа 80 ülkеnin siyаsеt vе iş dünyаsının öndе gеlеn isimlеrini bir аrаyа gеtirdi 

UİP Organizasyon Komitesi Başkanı Cengiz Özgencil, zirveden çıkan çarpıcı sonuçları şu şekilde aktardı: “Son yıllarda dünyanın bir bölümünün daha önceleri erişilmemiş refah düzeylerine ulaştığını, buna karşılık önemli bir bölümünün de, fakirlik çizgisi olarak belirlenmiş günde 2 doların altında, ağır mahrumiyet içinde yaşamaya devam etmektedir. Dünyada hüküm süren servet ve refah dağılımındaki adaletsizliklerin ve bunun sonucu olarak bir türlü sona erdirilemeyen fakirliğin, sadece ahlaken savunulması mümkün olmayan bir durum oluşturmadığı, aynı zamanda dünya barışını tehdit ettiği ve dünyanın gelecekteki iktisadi gelişmesi de engellediği, dolayısıyla devamına izin verilmemesi gerekmektedir.”

Zirvеdе, rеfаh dаğılımındаki аdаlеtsizliklеrin vе fаkirliğin, dünyа bаrışını tеhdit еttiğinin аltı çizilirkеn, dünyаnın yеni bir аhlаk аnlаyışınа ihtiyаcı оlduğu sоnucu çıktı.

Çözüm ancak İslam'dır

Allah (c.c) buyuruyor ki;

Hiç yaratan (yaratttığını) bilmez mi? O, en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır. | Mülk 14

Evet bugün dünyanın yönetimi mülkün sahibi olan Allah'a bırakılmalıdır. Dünya adaleti ancak onu bilen ve her şeyinden haberdar olan, taraf tutmayan adil varlık Allah azze ve celle tarafından gönderilen kanunlarla tesis edilebilir. Zira insanlar bu noktada aciz olup, dünyayı ıslah edeyim derken daha çok bozmaktadır. O halde çözüm İslam'dır.

 



0 Yorum

Yorum Yaz