Dünya Sağlık Örgütü gençleri uyardı: Yenilmez değilsiniz

Virüsün sadece yaşlıları etkilediği iddialarının asılsız olduğuna dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü “Gençler de virüs sonucu hastalanabilir ya da ölebilir” uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü gençleri uyardı: Yenilmez değilsiniz
22 Mar 2020 15:04:52

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) gençlere koronavirüs (Kovid-19) tehdidini önemsemeleri uyarısında bulundu. Gençlerin de virüs sonucu hastalanabileceklerini ya da ölebileceklerini söyleyen DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında “Gençler yenilmez değil” dedi.

Koronavirüse ilişkin farklı ülkelerden gelen verilerin, hastaneye kaldırılanların ciddi bir bölümünün 50 yaşın altındaki kişilerden oluşturduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Ghebreyesus, “Bugün, genç insanlar için bir mesajım var; sizler yenilmez değilsiniz” ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, Kovid-19 hakkında güvenilir bilgiye ulaşmak için WhatsApp ve Facebook ile birlikte çalışarak “DSÖ Sağlık Uyarısı” mesajlaşma sistemi oluşturduklarını aktardı. Ghebreyesus, bu hizmetle, semptomlar ve insanların kendilerini nasıl koruyacağı da dahil olmak üzere Kovid-19’a ilişkin en son haber ve bilgilere ulaşılabileceğini söyledi. Dünyanın farklı ülkelerinde virüsün yayılma hızına ilişkin endişesini dile getiren Ghebreyesus, “Kovid-19, her gün yeni ve trajik bir dönüm noktasına ulaşıyor gibi görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ’nün en çok ihtiyacı olanlar başta olmak üzere tüm ülkelerle ihtiyaçların karşılanması için yakın iş birliği yaptığını aktaran Ghebreyesus, kişisel koruyucu malzemeler üreten pazarın çökmesinin sağlık çalışanlarının güvenliği ve etkin çalışması hususunda çok büyük zorluklar oluşturduğunu belirtti, bu konunun kendileri için en büyük endişe kaynağı olduğunun altını çizdi.

Ghebreyesus, Çin’de DSÖ’ye tedarikte bulunmayı kabul eden bazı firmalar ile irtibat kurduklarını belirterek, “Şu anda düzenlemeleri tamamlıyor ve gönderileri koordine ediyoruz, böylelikle kişisel koruyucu malzemeleri en çok ihtiyacı olan kişilere göndermek için depomuzu yeniden doldurabiliriz.” diye konuştu.

DSÖ Genel Direktörü, dışarı çıkılmaması konusunda tüm insanlara, daha fazla test yapılması için de ülkelere çağrısını yineledi.



0 Yorum

Yorum Yaz