Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs ve grip arasındaki farkları açıkladı

Koronavirüsün gripten farkları nelerdir? Dünya Sağlık Örgütünden konuya ilişkin açıklama geldi.

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs ve grip arasındaki farkları açıkladı
11 Mar 2020 18:08:54

Bütün dünyada paniğe neden olan koronavirüs, ülkemizde de endişeye sebep oldu.

Türkiye'de bütün tedbirlerin alındığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün ülkemizde 1 kişide görüldüğünü açıklamıştı.

Salgının ülkemize de görülmesiyle birlikte, birbirlerine oldukça benzer belirtiler gösteren grip virüsü ile koronavirüsün arasındaki farklar yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs ve grip arasındaki farkları açıkladı.

KORONAVİRÜS GRİPTEN DAHA YAVAŞ YAYILIYOR

Yayılma hızı grip ve koronavirüs arasında en önemli farkı oluşturuyor. Grip çok kısa bir kuluçka dönemi geçiriyor ve hızlı bir şekilde çoğalıyor. Dünya Sağlık Örgütü, gribin çoğalma hızının üç güne yakın olduğunu, koronavirüsün ise 5 ile 6 gün olduğunu açıkladı. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamalarına göre koronavirüs, bulaştığı kişiden, deri yoluyla ilk iki gün içerisinde yayılmaya başlarken, grip ise deri yoluyla, belirtiler ortaya çıktıktan iki gün sonra yayılmaya başlıyor.

GRİP HASTALARININ İKİNCİL ENFEKSİYONA YAKALANMA RİSKİ DAHA DÜŞÜK

Koronavirüs bulaşan kişiler yaygın bir şekilde ikincil enfeksiyonlara da yakalanıyor. Grip ise genellikle zatürreye sebep olabiliyor. Ancak grip hastalarının ikincil bir enfeksiyona yakalanmaları çok nadir olarak görülüyor.

KORONAVİRÜS DAHA ÇOK YETİŞKİNLER ARACILIĞIYLA YAYILIYOR

Koronavirüs, daha çok yetişkinlerin birbirlerine teması ile yayılıyor, bu nedenle yaşlıları ve yetişkinleri çocuklardan daha fazla etkiliyor.

Koronavirüsün, henüz raporlanmayan birçok vaka olmasının yanı sıra şu ana kadar tespit edilen ölüm oranı yüzde 3 ile yüzde 4 arasında değişiyor. Grip virüsünün neden olduğu ölüm oranı ise yüzde 0.1 oranında.

KORONAVİRÜSÜN HENÜZ AŞISI VE TEDAVİSİ YOK

Grip virüsü için aşı ve tedavi yöntemleri bütün dünyada kullanılıyor. Ancak koronavirüsün şu an için aşısı veya tedavisi bulunmuyor.




0 Yorum

Yorum Yaz