Ege Denizi'nde 170 düzensiz göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, İzmir, Balıkesir ve Aydın'da 170 göçmenin kurtarıldığı, Mersin'de ise 13 düzensiz göçmen yakalandığı belirtildi.

Ege Denizi'nde 170 düzensiz göçmen kurtarıldı
17 Kas 2020 09:22:13

Sahil Güvenlik Komutanlığından 4 ayrı operasyon ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İzmir ili Seferihisar ilçesi Sığacık Kokar Koyu mevkiinde bir balık çiftliği kafesine, içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunan tur teknesinin çarptığı bildirilmiştir. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botları tarafından bahse konu tekne içerisindeki 107 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.

Balıkesir ili Ayvalık ilçesi Maden Adası açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botları tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki 27 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.

Aydın ili Kuşadası ilçesi açıklarında can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına bırakılan 2 can salı içerisindeki toplam 36 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.

Mersin ili açıklarında özel bir tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu tarafından bahse konu özel tekne içerisindeki 13 düzensiz göçmen yakalanmıştır."




0 Yorum

Yorum Yaz