• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Eğitim-Sen: Gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri derhal serbest bırakılmalıdır

Eğitim-Sen: Gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri derhal serbest bırakılmalıdır

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto eden öğrencilerin 28'i hakkında gözaltı kararı alınmış 17'si ise gözaltına alınmıştı. Eğitim-Sen bir açıklama yayınlayarak, gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Eğitim-Sen: Gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri derhal serbest bırakılmalıdır
05 Oca 2021 17:07:31

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr.  Melih Bulu'yu protesto eden öğrencilerin 28'i hakkında gözaltı kararı alınmış 17'si ise gözaltına alınmıştı. Eğitim-Sen bir açıklama yayınlayarak, gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Eğitim-Sen'in yaptığı açıklama şöyle:

“Rektörlerin üniversite bileşenlerince seçilmesi yerine, üniversiteye kayyum atanmasını tercih eden ve bu tercihinde ısrarcı olan siyasi iktidar, üniversitelerdeki demokratik, muhalif, eleştirel düşünceye karşı tavrını dün tüm açıklığıyla gözler önüne sermiştir. Bugün de erken saatlerde çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştır. Bugün öğrencilerin gözaltına alınması, siyasi iktidarın üniversitelerde özgür düşünceyi, bilimi, demokrasiyi, laikliği, barışı, eşitliği ve özgürlüğü savunan öğrencileri susturmak için yürüttüğü politikaların bir sonucu olarak görülmelidir.

Eğitim Sen olarak, rejimin ve rejime sadakatle itaat eden rektörlerin üniversitelere biçtiği kaftanı, hep birlikte demokratik mücadele ile yırtabileceğimizi biliyoruz. Akademisyeni, öğrencisi, idari ve teknik personeli ve taşeron işçisiyle üniversite bileşenlerinin demokratik talepler etrafında yan yana gelmesinin umudu nasıl çoğalttığını görüyoruz. Umudumuz arttıkça, korkuya hükmettiğini sananların iktidarlarını yitirme korkularına da daha fazla tanık oluyoruz.

Bu nedenle herkesi, atanan kayyumu kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışmaya, insan, toplum ve doğa yararına üniversite mücadelesine destek olmaya davet ediyoruz. Demokratik haklarını kullandıkları için gözaltına alınan tüm öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”



0 Yorum

Yorum Yaz