Ehliyette 'Stajyer sürücü' Dönemi

Eylül ayı kayıt döneminden sonra sürücü kurslarına kayıt yaptıracak sürücü adaylar ‘stajyer sürücü' kapsamına girecek.

Ehliyette 'Stajyer sürücü' Dönemi
23 Ağu 2015 11:50:38

Stajyer sürücü statüsüne girmek istemeyen vatandaşların, Eylül ayı kayıt döneminde sürücü adayı olmak için kayıt yaptırmaları gerekiyor. Eylül ayında sürücü adayı olan vatandaşlar yazılı sınavlardan ve direksiyon sınavından geçtiği takdirde stajyer sürücü kapsamına girmeyecek. İlk defa ehliyet alacakların bu nedenle yeni uygulama kapsamında stajyerliğe kalmaması için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurarak, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava girmeleri gerekiyor.

Yeni uygulama ile ilgili bilgi veren Şirinevler Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Akif Cav, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürücü kurslarına vermiş olduğu kayıt yaptırma tarihi 01-10 Eylül arasıdır. 10 Eylül'e kadar kayıt yaptıracak öğrencilerimiz 10 Ekim'deki teorik sınavına girecektir. Ve böylelikle stajyer ehliyete tabi kalmayacaklardır. Bu tarihten sonra kayıt yaptıracak sürücü adaylarımızın karşılaşacağı riskler 0.20 alkollü araba kullanırken yakalandıkları takdirde ehliyetleri iptal olacak.

Tekrar yeniden sürücü kurslarına başvurması gerekecek. Örneğin üç kez kırmızı ışıkta yakalandığı zaman tekrar iptal olacak sürücü belgeleri. Psikoteknik değerlendirme raporu aldıktan sonra sürücü kurslarına müracaat etme zorunluluğu getirilmiştir. Yaya üstünlüğünü üç kez ihlal ettiğinde sürücü adayımız sürücü belgesi iptal edilecek. Tekrar sürücü kurslarına başvuru yapmaları gerekir.

Yeni çıkan Karayolları yönetmeliğimize göre ehliyet sınıflarımız 9 taneden 17 taneye çıkarılmış olacaktır. Yeni, Avrupa standartlarına uygun ehliyetlerimiz dağıtılacaktır. Bu çıkacak olan ehliyetlerimiz 80 ülkede kabul görmektedir. Başvuru yapacak, ehliyet alacak olan vatandaşımızın bir an evvel sürücü kurslarına gidip kayıtlarını yaptırıp ehliyet başvurusu yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde 10 Eylül'ü geçirdikten sonra vatandaşımız stajyer ehliyete tabi sınavlara girmek zorunda olacaktır” dedi. 



0 Yorum

Yorum Yaz