Ekmek Üreticileri Federasyonu: Ekmek acilen 2 TL olmalı

Un fiyatlarına yapılan zammın ardından açıklama yapan Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, "Yapılan zamların ardından fırıncıların giderlerini karşılayabilmesi için ekmek fiyatının 2 TL olması lazımdır" dedi.

Ekmek Üreticileri Federasyonu: Ekmek acilen 2 TL olmalı
07 Eyl 2018 09:02:46

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, un fiyatlarına yapılan zammın ardından açıklamalarda bulundu.

Doğalgaz, mazot, elektrik ve una yapılan zamların ardından fırıncıların zor bir duruma düştüğü belirten Kavuncu, 250 gram ekmeğin maliyetinin 1 TL 75 kuruşa yükseldiğini söyledi.

Ekmek fiyatının 2 TL olması gerektiğini vurgulayan Kavuncu, şöyle konuştu:

"FIRINCILAR İŞÇİLERİN MAAŞLARINI VE KİRALARINI ÖDEYEMİYOR"

"Un fiyatlarının bu şekilde yüksek bir artış sergilemesinden dolayı ekmeğimize zam gelmesi şart oldu. Şu anda 250 gram ekmeğin maliyeti 1 TL 75 kuruşa mal etmiş oluyoruz. Yüzde 10 da iskonto olduğu zaman fırıncının ayakta kalması için, fırıncının kirasını ödeyebilmesi için, fırıncının işçilerin parasını ödeyebilmesi için; doğalgaza, mazota, elektriğe ve ekmeğin ana maddesi olan una da zam gelmesinden dolayı ekmeğin 2 TL olması lazım. Un fiyatlarının artmasının ardından piyasada büyük bir un sıkıntısı var."

   

 



0 Yorum

Yorum Yaz