"KHK'lılar Buluşuyor" Programının Engellenmesine Alparslan Kuytul'dan Yorum

Valilik tarafından iptal edilen "KHKlılar Buluşuyor" programının engellenmesini eleştiren Alparslan Kuytul Hoca: "Bu programın yasaklanması ifade hürriyetinin ne hallere düştüğünün göstergesidir. Konuşan kişileri tutuklayarak topluma korku salmaya çalışıyorlar" dedi.

"KHK'lılar Buluşuyor" Programının Engellenmesine Alparslan Kuytul'dan Yorum
06 Eki 2019 17:03:55

Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen kamu çalışanlarının 5-6 Ekim tarihlerinde Ankara'da yapmayı planladıkları programın valilik tarafından iptali üzerine, 20 aydır tutuklu yargılanan Alparslan Hoca, Avukatı Adem Tural aracılığıyla düşüncelerini ifade etti. Kendisinin de yapılan hukuksuzlukları eleştirdiği için tutuklandığını, söz konusu konuşmaları sebebiyle hakkında 3 farklı iddianame hazırlandığını belirten Alparslan Hoca: "Zulmettikleri kişilere kimsenin sahip çıkmasını istemiyorlar hatta zulme uğrayan kişilerin kendilerini savunmasını, beraat eden kişilerin konuşmasını dahi istemiyorlar. Bu programın yasaklanması ifade hürriyetinin ne hallere düştüğünü gösterir" yorumlarında bulundu.

"Konuşan Kişileri Tutuklayarak Topluma Korku Salmak İstiyorlar"

Engellemelerin, hakikatlerin konuşulmasından korkulduğu için yapıldığını söyleyen Alparslan Hoca: "Konuşan kişileri tutuklayarak topluma korku salmaya çalışıyorlar. Konuşmamız gerekirken sustuğumuz konulardan da Allah'a hesap vereceğiz, bu yüzden doğru bildiklerimizi konuşmak zorundayız" ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz