Erdoğan: Afganistan'daki terör saldırısını milletçe kınıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afganistan'daki terör saldırısını milletçe kınıyoruz" dedi.

Erdoğan: Afganistan'daki terör saldırısını milletçe kınıyoruz
27 Ağu 2021 10:45:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'i ziyaretinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
- (Afganistan'dan tahliyeler) Tabii dün Kabil'de gerçekleştirilen o felaketi, o kapsamlı terör saldırısını milletçe telin ediyoruz, kınıyoruz. Malum 72 kişinin şu ana kadar belirlenen, insanın öldüğü bize gelen bilgilerde. Bunların içerisinde tabii Taliban'dan da ölen söz konusu. Böyle bir felaketi şu anda DEAŞ üstlendi. DEAŞ'ın böyle bir süreç içinde böyle bir adımı atmış olması da, bölgede ve dünyada nasıl tehlikeli bir örgüt olduğunu ortaya koyuyor. Afgan halkına milletçe geçmiş olsun diyoruz. Bu menfur saldırıda Afganistan'da güvenliğin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bizim şu anda önceliğimiz vatandaşlarımızın Afganistan'dan tahliyesi.
- 20 yıldır Türkiye, gerek devletiyle gerek sivil yatırımcılarıyla hep Afganistan'da yer almıştır. Altyapı, üstyapı tüm çalışmalarda gerekli olan adımları atmıştır. Bu karar doğrultusunda biz tahliyeleri en hızlı şekilde tamamlayacağız. İlgili birimlerimiz en ufak bir rehavete kapılmadan bu adımları atıyor. Gerek istihbaratımız, gerek savunma bakanlığımız, gerek dışişleri bakanlığımız bu sürecin yakın takipçisi konumundayız.



0 Yorum

Yorum Yaz