Erdoğan: AYM Başkanı ve heyeti değerlendirsin

Erdoğan, polemik yaratan AYM üyesinin paylaşımıyla ilgili olarak "Özür dilemek yeterli mi? Başkan ve heyeti değerlendirsin" dedi. Erdoğan, TTB'yi de hedef alan açıklamalar yaptı.

Erdoğan: AYM Başkanı ve heyeti değerlendirsin
14 Eki 2020 19:36:16

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle yedi ay sonra bugün ilk kez yapılan Meclis grup toplantısında konuştu. Konuşması sonrası AYM üyesi Engin Yıldırım'ın polemik yaratan paylaşımı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "bunu bireysel bir tweet olarak görmenin doğru olmayacağını" söyledi.

Erdoğan, "Talihsiz bir paylaşım, keşke yapmasaydı. Ona düşmez. AYM üyesinin böyle bir açıklama yapması adeta siyasete soyunmasıdır. Siyaset yapacaksa görevinden istifa etsin, siyasete girsin. Özür yeterli mi? Başkan ve heyeti değerlendirsin" şeklinde konuştu.

"TTB anayasaya aykırı davranıyor"

Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasında ise Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) hedef alan açıklamalar yaptı. Çoklu baro düzenlemesini örnek gösteren Erdoğan, meslek kuruluşlarının da yapısını değiştirmek için çalışma başlatacaklarını vurgulayarak bu kuruluşlarının "çarpık yapısının sürdürülemez hale geldiğini" söyledi.

TTB'yi anayasaya aykırı davranmakla suçlayan Erdoğan, "TTB başta olmak üzere, ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Terör örgütlerinin STK'lara el koymasıdır" ifadelerini kullandı.

Hükümetin en başarılı olduğu alanlardan birinin sağlık olduğunu belirten Erdoğan, eleştirilerini "Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Teröristten bu beklenir mi? TTB başta olmak üzere meslek kuruluşlarındaki sorunlar da tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır. Anayasa'ya aykırı faaliyet içindedir. Çoklu baro gibi çalışmayı burada da yapmalıyız" şeklinde sürdürdü.

Etiketler:   TTB Erdoğan


0 Yorum

Yorum Yaz