Erdoğan “Ya Allah Bismillah” diyerek Süryani Kilisesi'nin temelini attı

Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temelini “Ya Allah Bismillah” diyerek atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum." dedi.

Erdoğan “Ya Allah Bismillah” diyerek Süryani Kilisesi'nin temelini attı
04 Ağu 2019 12:56:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temelini “Ya Allah Bismillah” diyerek attı. Erdoğan Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum." ifadesini kullandı. 

Erdoğan, Yeşilköy'deki İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temel atma törenindeki konuşmasında, kilisenin Süryani cemaatine ve İstanbul'a kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti.

28 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak cami olarak anılacağını belirtmesi üzerine Ayasofya’yı camiye çevirmesi gerekirken kilise temelini atması sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Erdoğan geçtiğimiz senelerde ise Sahibi Yahudi asıllı biri olan Coca Cola firmasının Türkiye'deki 10'uncu fabrikasını açılışı Ya Allah Bismillah diyerek açmıştı.

'2 BİN YILDIR İLK KEZ BİZE BÖYLE BİR JEST YAPILDI'

İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin ise törende yaptığı konuşmasında, devlet bazında 2 bin yıldır ilk kez kendilerine böyle bir jest yapıldığını dile getirdi.  

Süryani Kadim Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Gürdal da "10 seneden bu yana kilise için çaba harcıyoruz. Başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın iradesi ile gerçekleştirdiğimiz kilisemizin inşaatı toplumumuzda büyük sevinç ve mutluluğa neden olmuştu" diye konuştu.

HABER VİDEOSU:

İlgili Haberler;

"İslami Konferansa İzin Vermeyen AKP Kilise Açılışı Yapıyor"


Tüm Tepkilere Rağmen Erdoğan Coca-Cola Fabrikasını Açtı!

İlgili Video:

Etiketler:   Erdoğan kilise


0 Yorum

Yorum Yaz