Erdoğan: Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler

Boğaziçi eylemleriyle ilgili konuşan Erdoğan, olayın öğrencilerle ilgisinin olmadığını iddia ederek “Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler” dedi. Bu sözlerin ardından Twitter'da #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi gündemlerde birinci sıraya yükseldi.

Erdoğan: Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler
05 Şub 2021 15:58:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamada bulundu.

Boğaziçi eylemleri hakkında konuşan Erdoğan, olayın ‘öğrencilerle ilgisinin olmadığını’ savundu.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri Melih Bulu'yu Protesto Ediyor Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri Melih Bulu'yu Protesto Ediyor

“Bu işin başını maalesef hem siyasetin bir boyutu çekiyor, dün akşam HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve gösteriler bunun göstergesidir. Aynı şekilde ana muhalefetin başı da var” diyen Erdoğan, akademisyenlerin de ‘işin içinde’ olduğunu ifade ederek “Bu ülke bir hukuk devletidir” değerlendirmesinde bulundu.


3 yılı aşkın süredir cezaevinde tutuklu bulunan  Osman Kavala ve eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’ya da değinen Erdoğan, “Osman Kavala denilen, Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Önüme gelen dokuz adaydan biri olan Melih Bey'in atamasını ben yaptım. Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler. Melih Bey kimdir, iki farklı üniversitede rektörlük yapan insan. ODTÜ'den gelme, Boğaziçi ile ilişkileri olan bir insan, alanında başarılı bir arkadaş” yorumunda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi rektörü: Asla istifayı düşünmüyorum Boğaziçi Üniversitesi rektörü: Asla istifayı düşünmüyorum

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Twitter’da  #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi, yurttaşların kısa sürede attığı binlerce tweetle gündemlerde birinci sıraya yükseldi.

ABD VE FRANSA'YA YANIT VERDİ

Cumhurbaşkanı, ABD ve Fransa'dan yapılan eleştirilere ise şu şekilde yanıt verdi:

"Üniversitemizi, 'Alın istediğiniz gibi karıştırın' mı diyeceğiz? ABD veya Avrupa ne diyor 'Kınıyoruz'. ABD'ye şunu söylerim; seçim öncesinde ABD'deki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz? Irkçılıkta tavan yaptınız zenci vatandaşları nasıl öldürdüler bunları nasıl izah edeceksiniz? Macron sesleniyor; sen önce Sarı Yelekliler meselesini hallet. Benim ülkemde böyle bir sıkıntı yok, biz huzurluyuz, rahatız. Ana muhalefet bunun içinde, dağdan beslenen HDP bunun içinde, ne yazık ki İP de bunun içinde. Bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler."

'BOĞAZİÇİ GERİYE GİDİYOR'

Boğaziçi Üniversite’nin geriye gittiğini savunan Erdoğan, Melih Bulu’nun ‘okulu ayağa kaldırmaya iddiasıyla göreve geldiğini’ öne sürerek şunları söyledi:

“206 üniversitede sıkıntı yok. Kimse kalkıp da '206 üniversite, 207 Boğaziçi ne oluyor' diye duyuyor musunuz? İşi bilmeden konuşuyorlar; bunlar mikser. Oradaki yavruları teröre peşkeş çekmeyecekler. Siz kalkıp da rektörü odasını işgale yeltenirseniz, 'Hoşgeldin' demezler."



0 Yorum

Yorum Yaz