Erdoğan'dan Almanya Yorumu: Hasbelkader zengin olan Almanya...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza töreninde konuştu.

Erdoğan'dan Almanya Yorumu: Hasbelkader zengin olan Almanya...
21 Tem 2017 22:54:02

Hastanenin 36 ayda tamamlanacağını söyleyen Erdoğan'ın konuşmasında ana gündem maddesi Almanya ile yaşanan krizdi.

Erodoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'ALMAN EKONOMİ BAKANININ BEYANLARINI ŞİDDETLE KINIYORUM'

Türkiye dostları sayesinde büyük projeleri gerçekleştirebilme kabiliyetine sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Türk milleti zor zamanlarında yanında olan dostlarını hiçbir zaman unutmayacaktır. 
Alman Ekonomi Bakanı'nın hiçbir mesnede dayanmayan, tamamen dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarını buradan şiddetle kınıyorum ve bu asla siyasete, siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz.

Terörle, teröre bulaşanlarla siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın. Ve ben MİT'i, İçişleri Bakanımı aradım ve kendilerine sordum. Şu ana kadar Alman şirketleriyle ilgili başlattığınız herhangi bir soruşturma var mı diye. Ve dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şudur; hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlattığımız bir soruşturma, araştırma yoktur. Hepsi yalan.

Alman firmalarını bugüne kadar nasıl güvence altında çalıştırdıysak, bundan sonra da çalıştıracağız. Alman firmaların garantisi biziz. Türkiye'den kaçan teröristleri barındıran Almanya bunun hesabını nasıl verecek. Almanya kendine çekin düzen vermelidir, bizi de asla ürkütemez bu tür açıklamalarla.
 Onların yargısı ne kadar bağımsızsa bizim yargımız da o kadar bağımsız. Türkiye bir çadır devleti değildir. Uluslararası şirketlerin kafasını karıştırmaya yönelik açıklamalar bunlar. Alman şirketler en rahat çalıştığımız, özel bir yere sahip. 9 milyar dolara yakın yatırım yapan Alman şirketlerine baskı yapılmak isteniyor. Ülkeler dedikodularla yönetilemez.

Etiketler:   yorumu


0 Yorum

Yorum Yaz