Erzin'de Basın Açıklamasına Engel!

29 Mayıs olayları mahkemesinin 9. kez ertelenmesi üzerine basın açıklaması yapmak isteyen Furkan gönüllüleri Hatay'ın Erzin ilçesinde hukuksuz bir şekilde engelleniyor.

Erzin'de Basın Açıklamasına Engel!
10 Eyl 2020 12:23:09

Hatay'ın Erzin ilçesinin işlek bir noktası olan Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen Furkan gönülleri, emniyet mensupları tarafından tenha ve sığ bir noktada basın açıklaması yapmaya zorlanıyorlar.

Anayasal haklarını kullanarak meşru çerçevede açıklama yapıp dağılacaklarını ifade eden Furkan gönülleri ile emniyet memurları arasındaki diyalog sürüyor.

29 Mayıs Olaylarının Duruşması 9. Kez Ertelendi

Furkan gönüllülerinin 29 Mayıs 2016'da İskenderun'da gerçekleştireceği konferansın son dakika iptal edilmesi üzerine yapmak istedikleri basın açıklamasına polis, ağır müdahalede bulunmuştu.

Birçok vatandaşın mağdur edildiği olay sonrası vakıf sevenlerine dava açılmış, olay medyada da büyük tepkiye sebebiyet vermişti.

Gönüller hakkında açılan davanın bugün görülen 8. duruşmasının da ertelenmesi üzerine Furkan gönüllüleri, sürekli ertelenen mahkemelere tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi.



0 Yorum

Yorum Yaz