• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Eski İsrail Cumhurbaşkanı Peres: Erdoğan'ın İHH'ya eleştirilerini takdirle karşıladım

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Peres: Erdoğan'ın İHH'ya eleştirilerini takdirle karşıladım

İsrail’in 9. Cumhurbaşkanı ve Davos'ta 2009'da Erdoğan ile kriz yaşayan Peres, Erdoğan'ın İHH'yı eleştirmesini takdir ettiğini belirtti.

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Peres: Erdoğan'ın İHH'ya eleştirilerini takdirle karşıladım
04 Tem 2016 15:46:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde ciddi sorunlar yaşadığı eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e konuştu.

Cansu Çamlıbel, Şimon Peres'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İHH İnsani Yardım Vakfı ile ilgili sözlerini de sorarken Peres, "Erdoğan'ın sözlerini takdirle karşıladım" dedi. İşte Erdoğan'ın 'One Minute' krizinde karşı karşıya geldiği ve "Siz çocuk öldürmeyi çok iyi bilirsiniz" ifadeleriyle yüklendiği Peres'in, Erdoğan'ın İHH'ya yönelik eleştirileriyle ilgili sözleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anlaşmanın imzalanmasından sonra Mavi Marmara'nın seferini organize eden İHH'ya yönelik eleştirel bir çıkışı oldu. ‘Bana mı sordunuz, izin mi aldınız?' şeklinde ifadeler kullandı. Bu ton değişikliği sizi şaşırttı mı? - Daha önce olmuş olsaydı sevinirdim. Ama hep dediğim gibi geçmiş geçmişte kaldı. Bugün artık hiç anlam taşımayacak türden polemiklere girmeyeceğim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıkça bunu dile getirmiş olmasını takdirle karşılıyorum. Daha önce söylenmiş olsaydı düşünceli bir davranış olurdu. Ama sonuçta prensipteki yaklaşım zaten buysa memnuniyetle karşılıyorum.

"ERDOĞAN HAMAS'I DURDURSUN"

İsrail'in Gazze halkını korumak istediğini öne süren Şimon Peres, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HAMAS'ı durdurmasını istedi. "Biz Hamas da dahil kimsenin Gazze halkına zarar vermesini istemiyoruz. Erdoğan yardım etmek istiyorsa bu iyi. Ama gerçekten yardım etmek istiyorsa Hamas'ı bizi vurmaktan vazgeçirmeli. Hamas hâlâ silahlanmaya devam ediyor. Gerçekten barış istiyorsanız bu unsurların hepsini birlikte değerlendirmek zorundasınız. Gazze için yardım gönderebilirsiniz ama bunu bizim güvenliğimizi zafiyete uğratmayacak şekilde yapmak durumundasınız. vBiz saldırıya uğradığımız için vuruyoruz. Yani hem Türkiye hem de biz terörden çok çekiyoruz. Türkiye elbette kendi ülkesinde terörle mücadele edecek, biz de burada. Ancak Türkiye'nin dışarıdaki teröre karşı da aynı hassasiyet içinde olması lazım çünkü terör sadece sizin ya da bizim için değil bütün insanlık için tehlikelidir. İnsanların kafalarının kesilmesini onaylayan hiçbir din yoktur."şeklinde konuşan Peres'e göre Gazze'deki krizin asıl nedeni HAMAS'ın İsrail'e gösterdiği direniş.



0 Yorum

Yorum Yaz