"Evet çıkarsa terörün sesi kısılır"

Numan Kurtulmuş çok konuşulacak bir açıklamanın altına imza attı. Kurtulmuş konuşmasında "Suikastlar, canlı bombalar devam edebilir, referandumdan 'evet' çıkarsa terörün sesi kısılır" dedi.

"Evet çıkarsa terörün sesi kısılır"
24 Oca 2017 15:55:33
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Suikastlar, canlı bombalar devam edebilir. Arkasındaki güçlerle Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini engellemek istiyorlar" dedi. Kurtulmuş, "Her türlü tedbirlerimizi alıyoruz, referandumda evet oyundan sonra bu terör örgütlerinin hiçbir sesi çıkmayacak hale gelirler. Çok titiz çalışmalar yürütlüyor. Bu terör örgütlerinin referandumdan sonra sesleri solukları iyice kısılacaktır" diye konuştu.   Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin uzlaşması sonucu AKP'li vekillerin imzasıyla Meclis'e sunulan anayasa değişikliği teklifiyle ilgili referandumda AKP ve MHP'nin ortak kampanya yürütmeyeceğini açıkladı.

Kurtulmuş, "İki farklı partinin bir anayasa değişiklik paketine 'evet' oyu vermesiyle bir müştereklik söz konusudur. Ama her iki parti de kendi öncelikleri bakımından bir referandum kampanyası yürütecektir. AK Parti ve MHP'nin ortak bir referandum kampanyası yürütmesi söz konusu değildir" dedi.

Kulislerde konuşulan milli mutabakat hükümetine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Bunlar kulislerde konululuyor olabilir ama böyle bir şey yok. 2019 yılına kadar 65'inci hükümeti devam eder, milli mutabakat hükümetine ihtiyaç yok" ifadesini kullandı. 


0 Yorum

Yorum Yaz