Eylem Yapma İhtimaline Gözaltı

19 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hoca ile aynı saatte kitap okuma etkinliğine katılan Bursalı Furkan gönüllüleri namaz çıkışı eylem yapma ihtimaline karşı emniyet tarafından gözaltına alındı. Gönüllüler sabaha karşı serbest bırakıldı.

Eylem Yapma İhtimaline Gözaltı
04 Ağu 2019 22:56:15

Alparslan Kuytul Hocanın Bursa’daki sevenleri her pazar olduğu gibi bu pazar da zulme karşı farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik sonrası namaza giden Furkan gönülleri namaz çıkışı polisin kimlik kontrolü ile karşı karşıya geldi. Polisler, Furkan gönüllülerinin çantalarında bulunan “Alparslan Kuytul’a Özgürlük” yazılı atkı ve “Osmanlı'nın Başkenti Bursa İslam Medeniyeti Yolunda Sonuna Kadar Hocasının Yanında” yazılı pankarttan dolayı eylem yapma ihtimaline dayanarak ortada hiçbir suç unsuru yokken aralarından bir kişiyi gözaltına aldı.

Yaşam ve hürriyet hakkı kısıtlanarak arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren Furkan Gönüllülerine, polisin cevabı “size burada eylem yaptırmayacağız devletin gücünü size göstereceğiz” şeklinde oldu.

Arkadaşlarını merak edip, durumu sormak için emniyete giden 3 kişi de gözaltına alındı. Haksız şekilde saatlerce gözaltında tutulan kişi serbest bırakıldı. Ancak arkadaşlarının durumunu sormak isterken gözaltına alınan gönüllüler, saatlerce gözaltında tutulduktan sonra sabaha karşı serbest bırakıldılar. 


Ortada hiçbir suç unsuru yokken emniyetin varsayımla yaptığı gözaltı bir kez daha "Türkiye Nereye Gidiyor?" sorusunu akıllara getirdi. Ayrıca emniyet mensuplarının ihtimaller üzerine hareket etmesi, ülkedeki her vatandaşın aynı yöntemle suçlanabileceği ihtimalini gözler önüne serdi.

Arkadaşları gözaltına alınan Furkan gönüllerinden açıklama;



0 Yorum

Yorum Yaz