Facebook'tan 100 dil arasında doğrudan çeviri yapabilen yapay zeka

Facebook'tan 100 dil arasında doğrudan çeviri yapabilen yapay zeka
20 Eki 2020 12:55:54

Facebook, herhangi bir 100 dil çifti arasında doğrudan çeviri yapabilen ilk yeni makine öğrenim modelini tanıttı. Şirket, yeni modelin diğer sistemlerden daha doğru olduğunu, çünkü ara çeviri katmanı olarak İngilizce'ye bağlı kalmadığını belirtiyor.

Euronews'in haberine göre; açık kaynaklı yapay zeka yazılımı, dünya çapında iki milyardan fazla kullanıcısı olan sosyal ağın bünyesindeki 160 dilde daha iyi hizmet vermesine yardımcı olmak için oluşturuldu.

Her gün 20 milyardan fazla çeviri yapan Facebook bu sayede ilk olarak İngilizceye çeviri yapmaksızın, 100 dil çiftinden herhangi birini doğrudan çevirerek daha doğru sonuçlar almayı umut ediyor.

Prejenin araştırma asistanı Angela Fan da konuyla ilgili açıklamasında, "Bu dönüm noktası, Facebook yapay zekasının makine çevirisi konusunda yıllarca süren temel çalışmalarının bir sonucudur" dedi.

"Çince'den Fransızca'ya çeviri yaparken, çoğu model önce Çince'den İngilizce'ye ve İngilizce'den Fransızca'ya çeviri yapıyor" diyen Fay, Çince'den Fransızca'ya direkt çeviri yapacak modeleriyle kelimenin anlamının daha doğru şekilde aktarılacağını söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz