Fas Başbakanı İsrail Dışişleri Bakanı’yla görüşmeyi reddetti

Fas Başbakanı İsrail Dışişleri Bakanı’yla görüşmeyi reddetti
08 Ağu 2021 18:47:44

İşgal rejimi yayın kuruluşu Kan, Fas Başbakanı Saddeddin el-Osmani’nin işgal rejiminin Filistinlilerin haklarına yönelik ihlalleri sebebiyle İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile görüşmeyi reddettiğini söyledi.

Fas ve İsrail arasında geçen yılın sonlarında imzalanan normalleşme anlaşmasından bu yana İsrail Dışişleri Bakanı’nın ilk kez 11-12 Ağustos tarihlerinde Rabat’a resmi ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Faslı kaynaklara göre, Lapid ziyareti sırasında Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita'yla bir araya gelecek.

İsrail Dışişleri Bakanı, 25 Temmuz’da İsrail ve Fas arasında doğrudan uçuşların başlamasından önce yaptığı açıklamada, Fas’a resmi ziyarette bulunma niyetinde olduğunu duyurmuştu.

Geçen ayın başlarında Faslı ve İsrailli dışişleri bakanlığı yetkilileri Rabat’ta düzenlenen toplantılarda iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme yollarını ele aldı.

Fas, geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Sudan’ın ardından işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştiren dördüncü Arap devleti oldu.

Amerika’nın arabuluculuğuyla gerçekleştirilen anlaşmaya göre, Fas’ın İsrail’le diplomatik ilişkilerini normalleştirmesi karşılığında Washington da Fas’ın toprak bütünlüğünü ve Batı Sahra üzerindeki egemenlik hakkını tanıdı.

Etiketler:   fas israil


0 Yorum

Yorum Yaz