Fitre ve Zekatlar Terör Örgütü YPG'ye

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve İhsan Eliaçık, Ramazan’da fitre ve zekâtların Rojava ve Kobanê’deki insanlara gönderilmesi gerektiğini söyledi. Bu çağrılar, 'Müslümanların parası zerdüştlere mi gitsin?' sorularını akıllara getirdi.

Fitre ve Zekatlar Terör Örgütü YPG'ye
11 Tem 2015 15:18:29

YPG'nin Suriye'de yaptığı zulmü görmezden gelerek YPG'ye övgüler düzen antikapitalist sosyalist, gezi imamı YPG'nin Medine Sözleşmesi’ni esas aldığını söyledi. 


HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise Kobani’de sahur vakti IŞİD’in yaptığı katliamın Filistin’de yaşanması durumunda Türkiye’nin iktidarı ve her kesimi ile sokaklara döküleceğini dile getirdi. 

Kaya ve Eliaçık, fitre ve zekâtların Rojava ve Şengal halkına gönderilmesi çağrısında bulundu. 

Hüda Kaya, "‘PYD IŞİD’den daha tehlikelidir’ gibi ifadeleri kullanabilmek için kişinin insanlığını kaybetmesi gerekir. Ortada belge falan olmasına gerek yok. Sınıra bakılarak, kimin haklı, kimin haksız olduğunu görebilirsiniz" dedi. 

‘Yardımlar bu yıl Rojava ve Şengal için olsun’  
  

Ramazan ayı dolayısıyla da halklara çağrıda bulunan Kaya, Türkiye’den zaman zaman Ramazan ayında Somali, Arakan, Gazze gibi yerlere yapılan yardım seferberliğinin bu yıl Rojava ve Şengal halklarına yapılması gerektiğini söyledi. 

İhsan Eliaçık da  “Herkes yardımlarını Rojava ve Kobanê’deki insanlara yollasın. Bu kampanyayı destekliyorum. Ellerinde bulunan paralarını ve mallarını özellikle evsiz barkız kalan, mallarına el konulmuş insanlarla paylaşmaları dinen daha uygundur” şeklinde çağrıda bulundu.


0 Yorum

Yorum Yaz