Fransa iyice azıttı

Fransa, İslam karşıtı hamlelerine her geçen gün yenisini ekliyor. Fransa İçişleri Bakanlığı, ‘Ulusal Radikalleşme Yardım ve Önleme Merkezi’ adında bir “Müslüman Fişleme Merkezi” kurdu.

Fransa iyice azıttı
03 Kas 2020 14:26:58

İslam toplumuna yönelik ihbar hattını tanıtmak için sosyal medyada yayınlanan paylaşımda “Şiddetli radikalleşme ve İslamcılık. Tanıdığınız biri hakkında herhangi bir şüpheniz varsa, Ulusal Radikalleşme Yardım ve Önleme Merkezi’ni arayın” denildi.

Tarihi sömürgecilik ve katliamlarla dolu olan Fransa, İslam karşıtı hamlelerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Fransa İçişleri Bakanlığı, ‘Ulusal Radikalleşme Yardım ve Önleme Merkezi’ adında bir ‘Müslüman Fişleme Merkezi’ kurdu. Bu merkezle birlikte artık Fransızlar, şüphelendikleri Müslümanları Fransa güvenlik birimlerine şikâyet edebilecek. Yeni kurulan bu fişleme merkezi hakkında bilgi vermek için Fransa’nın birçok resmi kurumunun sosyal medya hesaplarında yayımlanan paylaşımda, “Şiddetli radikalleşme ve İslamcılık. Tanıdığınız biri hakkında herhangi bir şüpheniz varsa, Ulusal Radikalleşme Yardım ve Önleme Merkezi’ni arayın” denildi. Tüm tepkilere rağmen Müslümanlara karşı takındığı saldırgan politikalarından vazgeçmeyen Fransa, bu hamlesiyle Müslümanlara karşı adeta bir cadı avı başlattı.

MÜSLÜMANLARA YÖNELİK KİNLERİ BİTMİYOR

‘Ulusal Radikalleşme Yardım ve Önleme Merkezi’ üzerinden Müslümanlara yönelik kinini bir kez daha ortaya çıkaran Fransa’nın resmi birimlerine, sosyal medyada tepki yağdı. Fransa’nın birçok resmi kurumunun sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan paylaşıma Müslümanların yanı sıra insani duyarlılığı olan bazı Fransız vatandaşlar da karşı çıktı.




0 Yorum

Yorum Yaz