Fransa, TikTok hakkında soruşturma başlattı

TikTok üzerindeki baskılar büyüyor. ABD, Avrupa Birliği ve Hollanda'nın veri saklama yöntemleri ve ulusal güvenlik konusundaki kaygıları nedeniyle yasaklamaya varan adımlar atılan Tiktok hakkında bir hamle de Fransa'dan geldi. Fransa'nın veri güvenliğini düzenleyen kuruluşu CNIL, gelen bir şikayet üzerine Çin merkezli TikTok hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Fransa, TikTok hakkında soruşturma başlattı
11 Ağu 2020 17:25:53

Fransa'da veri güvenliğini regüle eden Ulusal Bilişim Komisyonu (CNIL),Çin merkezli video paylaşım uygulaması TikTok hakkında soruşturma açtığını duyurdu.

ByteDance tarafından kontrol edilen TikTok hakkındaki soruşturmanın gelen bir şikayet üzerine başlatıldığı kaydedildi. CNIL sözcüleri mayıs ayında yapılan şikayetin soruşturma kapsamına alındığını belirtirken şikayetin içeriğiyle ilgili bilgi vermedi.

TikTok hakkında daha önce de ABD, Avrupa Birliği ve Hollanda'da inceleme başlatılmıştı. ABD, TikTok'u kişisel verilerin saklanması nedeniyle bir ulusal güvenlik meselesi olarak gördüğünü açıklamış ve şirketin ABD'li bir başka şirkete satılmaması durumunda yasaklanacağını açıklamıştı.

Haziran ayında ise Avrupa Veri Güvenliği Yönetimi, AB tarafından gelen veri toplama yöntemlerine ilişkin endişeler, güvenlik ve gizlilik konusu nedeniyle TikTok'un birlik içerisindeki faaliyetlerini değerlendirecek bir görev gücü oluşturacağını açıklamıştı.

TikTok'un binlerce kullanıcısının olduğu Hollanda'da da benzer bir adım atılmış ve TikTok geçen hafta İrlanda'da bir veri merkezini kuracağını duyurarak endişeleri gidermeye çalışmıştı.

Etiketler:   Fransa tiktok


0 Yorum

Yorum Yaz