Furkan Gönüllüleri "Atkı" Sebebiyle Yargılanmaya Devam Ediyor!

Bugün Adana 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi beklenen davada 13 Furkan Gönüllüsü "Atkı" sebebi ile hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor!

Furkan Gönüllüleri "Atkı" Sebebiyle Yargılanmaya Devam Ediyor!
26 Kas 2020 12:59:18

Yine Atkı Davası!

Alparslan Kuytul Hoca'ya yapılan adaletsizlik ve ülkedeki yargı zulümlerine karşı başlatılan "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" ve "Öncü Nesil Hocasının Yanında" ibareli atkılarla gerçekleştirilen "Özgürlük yürüyüşleri"ne açılan mahkemelerin ardı arkası kesilmiyor!

13 Furkan Vakfı Gönüllüsü Ekim 2018 yılında Adana'da gerçekleştirdikleri atkılı yürüyüş sebebiyle, bugün 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Daha önce 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, aynı olay yönünden Semra Hocahanım ile bir kişinin beraatine karar vermişti. 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan 3'üncü duruşmada dosyanın karara bağlanması bekleniyor.

Yıllardır ertelenerek devam eden mahkemelerin toplum üzerinde tahakküm oluşturarak psikolojik baskı aygıtına dönüştürüldüğünü belirten gönüllüler, gerçekleştirdikleri eylemlerin anayasal haklar kapsamında olup bu sebeple açılan içi boş davalardan beraat beklediklerini ve ülkedeki hukuk zulmünün bir an önce son bulması gerektiğini ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz