Furkan Gönüllüleri Beraat Etti; Atkı İle Yürümek Suç Değilmiş!

‘Alparslan Kuytul'a Özgürlük’ yazılı atkılarla yürümelerinden ötürü bugün mahkemeye çıkan 14 kişi hakkında karar verildi.

Furkan Gönüllüleri Beraat Etti; Atkı İle Yürümek Suç Değilmiş!
07 Şub 2019 14:43:59

12 Ekim 2018 tarihinde Adana Atatürk Parkı civarında özgürlük simgeli atkı ile yürüyen 14 kişi hakkında tutanak tutulmuş ve ifade vermişlerdi. Bugün ise 2911. sayılı 'toplantı ve yürüyüş' kanununa muhalefet suçlaması ile hakim karşısına çıktılar. Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanıklar avukatlarıyla hazır bulundu.

BERAAT ETTİLER

Yaptıkları yürüyüşün zararsız bir adalet arayışı olduğunu söyleyen 14 kişi ayrı ayrı savunmalarını yaparak beraatlarını talep etti. Savunmaları dinleyen hâkim ise özgürlük için yürüyen 14 kişinin beraatına karar verdi.

MAHKEMEDEN EMSAL KARAR

Adana 8. Asliye ceza mahkemesinin bugün verdiği beraat kararı bir emsal niteliğini taşıyor. Özgürlük yürüyüşü gerekçesiyle bugüne kadar 500 küsur kişi gözaltına alınmış ve 85 kişi mahkemelik olmuştu.

8. Asliye ceza mahkemesinden gelen bu kararla özgürlük yürüyüşü etkinlikleri yapmanın suç olmadığı ortaya çıkmış ve gözaltına alınma vakalarının hukuksuz olduğu gözler önüne serilmiş oldu.

"ATKI İLE YÜRÜMEK SUÇ DEĞİLMİŞ"

Duruşmadan çıkan Furkan Gönüllüleri mahkeme sonrası yapılan röportajda, “İlk kez hakim karşısına çıktık, beraat aldığımız için mutluyuz ama atkılarla yürümemizden dolayı mahkemeye çıkmamıza hala şaşkınız. Hâkime, slogansız, pankartız bir şekilde adalet arayışı için yürüdüğümüzü ifade ettik ve beraat aldık. Atkı ile yürümek suç değilmiş bunu öğrenmiş olduk. İlerleyen tarihlerde özgürlük yürüyüşü sebebiyle mahkemesi olan kardeşlerimiz için de bu emsal bir karar oldu” açıklamalarında bulundular.

İlgili Haberler;

Atkı ile yürümek suç değilmiş! Savcılıktan örnek karar Özgürlük ve adalet için yürüyorlar


0 Yorum

Yorum Yaz