Furkan Gönüllüleri Grup Furkan’ın Albüm Tanıtımında Buluştu

Grup Furkan 4. albüm tanıtımını Adana Seyhan'da düğün salonunda düzenlenen coşkulu program esnasında gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllüleri Grup Furkan’ın Albüm Tanıtımında Buluştu
13 Oca 2019 19:40:47

Grup Furkan 4. albüm tanıtımını Adana Seyhan'da düğün salonunda düzenlenen coşkulu program esnasında gerçekleştirdi.

Programa yüzlerce kişi katıldı. Salonda yer bulamayan kalabalık programı ayakta takip etti. Bizzat katılamayan izleyicilerine, internet üzerinden naklen yayınlandı.



Grup Furkan, koro şefliğini Kemal Erdoğan'ın, assolistliğini ise Abdullah Ülker'in yaptığı "Kır Zincirlerini" isimli albüm tanıtım programına "Alparslan Hocam" isimli besteleriyle başladı.

Hazırladıkları albümde ağıttan marşa birçok türde parça bulunduran Grup Furkan hazırladıkları "Hayat, İman, Kuran ve Cihat" isimli parçalarını davadaşlarına armağan ederek okudular.

Seslendirdikleri ezgiler sonrası kurucu şefi Kemal Erdoğan ve Abdullah Ülker ile röportaj yapıldı.

Çok duygusal olduğunu ve bu programda çok heyecanlandığını belirten Erdoğan, grup Furkan'ın nasıl kurulduğundan bahsetti.

Furkan Vakfıyla tanışmadan önce İslam’dan uzak bir hayat yaşadığını söyleyen Erdoğan aldığı eğitimi ve yeteneklerini Allah yolunda kullanmak istediğini ve grubu bu şekilde oluşturduğunu belirtti.

Assolistleri Ülker'e yöneltilen "Kırmızı çizgileriniz nelerdir?" sorusunu, İslam çizgisinden çıkmadan, helal haramı gözeterek, yalnızca vurmalı çalgıları kullanarak albüm hazırlıyoruz, şeklinde cevaplandırırken, ikinci dikkat ettikleri husus hakkında "biz bir müzik ekibi değil davet ekibiyiz, bizim ezgilerimiz davamıza hizmet etmektedir, ezgilerimizde ve marşlarımızda, bir ayeti slogan ediyoruz, kuran ve sünnet üzerinde durmaya çalışıyoruz, ümmet üzerinde duruyoruz, İslam tarihinden ilham alıyoruz" dedi.

Tanıştığında ilk kez seslendirdiği ezgiyi, istek üzere tekrar seslendiren Ülker, 90'lı yılların sevilen ezgisi "Bebeğim" adlı parçayla dinleyicilerine kısa da olsa nostaljik anlar yaşattı.

'Üstad' olarak tanıttıkları ve arka plan kahramanı olarak isimlendirdikleri, aranjör Yusuf Eren, albümün teknik yönlerini ve süreci dinleyicilerle paylaştı. Albüm için uzun süre emek harcadıklarını belirten aranjör, müzik olmadan ritmik vuruşları parçaların altına yerleştirerek hazırladıklarını ve bunun da kolay olmadığını belirtti.

Yaptıkları röportajlar sonrası ekibe çiçek taktimi yapıldı.

Taha Yasin Demir'den Anlamlı Konuşma

Günün anlam ve önemine bianen konuşma yapan Y. Taha Demir Hoca, yaptığı konuşmada, Hocaefendiye ve Furkan Vakfına yapılan haksızlıklara vurgu yaparak, inandıkları yolda kararlı bir şekilde devam edeceklerini ve kendilerini bu yoldan hiçbir engellemenin geri döndüremeyeceğini belirtti.



Demir: "Zulme boyun eğmeyeceğiz"

Kendilerine yapılan zulme karşı, hiçbir zaman zulüm taraftarı olmadıklarını ve olmayacaklarını, ancak hiçbir zaman da zulme boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini söyleyen Demir, zor günlerde vazgeçmedikleri mücadelelerinden, yarınlarda da vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Bu süreçte geldikleri noktanın da bunun göstergesi olduğunu vurguladı.

Geçmişten Bugüne Grup Furkan

Program esnasında Grup Furkan'ın, 90'lı yıllardan bugüne kadar olan etkinliklerinin paylaşıldığı sinevizyon, renkli görüntülere sahne oldu.

Grup Furkan'dan beşinci albümün müjdesi

Ülker: "Dördüncü Albüm elinize geçmeden, sizlere beşinci albümün müjdesini vermiş olayım." diyerek dinleyicilerini müjdeledi.



0 Yorum

Yorum Yaz