Furkan Gönüllüleri İtikâfa Girmeye Hazırlanıyor

Her yıl Ramazan Ayında itikâfa giren Furkan Gönüllüleri unutulan itikâf sünnetini bu yıl da #MağfiretKapısıİtikafFV etiketi ile bugün Türkiye gündemine taşıdı.

Furkan Gönüllüleri İtikâfa Girmeye Hazırlanıyor
31 Mayıs 2018 19:37:53

Furkan Vakfı öncülüğünde twitterda, Ramazan ayının son 10 gününe 6 gün kala itikâf sünnetini hatırlatmak amacıyla başlatılan #MağfiretKapısıİtikafFV etiketi Türkiye gündemine taşındı.

Furkan Gönüllüleri Ramazan Ayının son 10 gününe girmeden önce sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşım ve yorumlarda bu yılda camilerde itikâf sünnetin ihya edeceklerini duyurdular.

Peygamber Efendimizin müekked sünnetlerinden olan itikâf sünnetini ihya etmeye oldukça özen gösteren Alparslan Kuytul Hocaefendi yaklaşık 20 yılı aşkındır talebeleri ile birlikte camilerde itikâfa girdiği bilinmekte.

İtikafın amacı: İnsanın dünyevi meşgalelerden uzaklaşmasını, Rabbine daha fazla yakınlaşmasını ve maneviyatının yükselmesini sağlar. Geçmiş hayatının muhasebesini yapmasını, önündeki hayatı ile ilgili kararlar almasını sağlar.

İtikaf: ruhu arındırmak, temizlemektir. Allah'la başbaşa kalmak O'na yönelmektir. Günahlara tövbe etmektir. ibadete daha çok zaman ayırmaktır. Kur'an'la iç içe olmaktır. Dünyanın meşguliyetlerinden kurtulmaktır.

Aişe radiyallahu anha'dan: "Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem, ölünceye kadar Ramaza'nın son on günü itikafa girerdi. Ondan sonra hanımları da itikafa girdiler."

Rasulullah Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdular ki; İtikafa giren kişi, bütün günahlardan uzak kalır ve bütün iyilikleri yapan bir kişiye verilen sevap kadar da sevap kazanır. İbn-i Mace

Yapılan paylaşımlardan bazıları;

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 

 

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz