• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması: Asıl suçu anayasayı ihlal edenler işlemektedir

Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması: Asıl suçu anayasayı ihlal edenler işlemektedir

Eşcinselliği meşru gösteren İstanbul Sözleşmesi hakkında Emniyetin kendilerine tahsis ettiği alanda yaptıkları basın açıklaması sebebiyle yargı karşısına çıkan 44 Furkan Gönüllüsü mahkeme sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllülerinden Basın Açıklaması: Asıl suçu anayasayı ihlal edenler işlemektedir
28 Eki 2020 13:12:31

Furkan Gönüllülerine yönelik haksız ve hukuksuz bir şekilde açılan bir mahkeme daha sona erdi. Mahkeme sonrası basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Alparslan Kuytul Hocanın da katıldığı açıklamada yasal hakları olduğu halde, haklarında basın açıklaması yapmak sebebiyle açılan mahkemeye tepki gösteren Furkan Gönüllüleri “Burada asıl suçu, anayasayı ihlal edenler, keyfi uygulamalarla insanları mağdur edenler işlemektedir.” dedi.

Basın açıklamasında 30 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen operasyon sonrasında kapatılan Furkan Vakfı’na da değinen Furkan Gönüllüleri:

İslami faaliyetleri engellemek isteyenlerin vakfımızın kapısına mühür vurmasının üstünden tam 1000 gün geçti.

Vakıf binamız, 30 Ocak 2018’den beri yani 1000 gündür öksüz ve yetim kalmıştır. Hayır ve yardım bekleyen yüzlerce insan boynu bükük bırakılmıştır. İslam’ı öğrenmek için bu kapıdan içeri girenler kapının dışında bırakılmış, vakfın faaliyetlerinden istifade eden birçok insan mağdur edilmiştir. 

Temelleri takva üzere atılmış bir binayı, bir ilim yuvasını, içinde Allah'ı birleyerek samimiyetle ibadet edilen bir mescidi, düşkünlerin, fakirlerin imdadına yetişen bir yardım kuruluşunu bütün bu hayırlardan men etmenin Allah katında elbet bir hesabı var!

1000 gündür Furkan Vakfı kapalıdır! Böylesi bir hayır yuvası paslanmaya terk edilmiştir. Bunun yapanlar Allah katında hesabını vereceklerdir. Bu durumu sizlerin huzurunda bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

Son olarak hayır faaliyetlerinin sadece vakıf binaları ile sınırlı kalmayacağını ifade eden Furkan Gönüllüleri basın açıklamasını “Zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz.” sözleri ile sona erdirdi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim



0 Yorum

Yorum Yaz