Furkan Gönüllülerinden Doğu Türkistanlı Müslümanlar İçin Basın Açıklaması

Furkan Gönüllüleri, Doğu Türkistanlı Müslümanlar için İnönü Parkı'nda bir araya geldi. Çin hükümetinin uyguladığı sistemli zulmü kınayan vatandaşlar; "Zulme engel olamıyorsak da bu zulmü herkese duyurmaya çalışmalıyız" dedi.

Furkan Gönüllülerinden Doğu Türkistanlı Müslümanlar İçin Basın Açıklaması
11 Oca 2021 15:28:08

Furkan Vakfı Gönüllülleri, Doğu Türkistanlı Müslümanlar için basın açıklaması gerçekleştirdi. Adana İnönü Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar, açtıkları pankartlarla Çin'in Müslüman Uygur Türklerine yönelik zulmünü lanetledi.

Türkiye hükümetinin yapılan işkence ve soykırımlara sessiz kalmasını da kınayan gönüllülerin açıklaması şu şekilde devam etti:

"Furkan Gönüllüleri olarak kendimize ve ülkemizde yapılan haksızlık ve zulümleri duyurduğumuz gibi dünyada yaşanan haksızlık ve zulümlere de sessiz kalmadık ve bundan sonra da kalmayacağız.

Yıllardır Doğu Türkistanlı Müslüman Uygur Türkleri, Çin zulmü altında tecride, soykırıma, toplama kamplarında işkence ve asimilasyona maruz kalmaktadırlar. Doğu Türkistanlı birçok anne-baba çocuklarından, çocuklar da anne- baba ve kardeşlerinden haber alamamaktadırlar.

Çin hükümeti Sistemli bir şekilde, Doğu Türkistanlı kardeşlerimize işkence yapmakta ve soykırım uygulamaktadır. Yapılan zulümler saymakla bitmez. Dünyada birçok devlet, bu zulme tepki gösterirken Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin tepki göstermemesi ve açıklama yapmamasını kınadığımız gibi, Doğu Türkistanlıların iadesiyle ilgili görüşülmekte olan anlaşmayı da huzurlarınızda kınıyoruz ve hükümeti bu teklifi imzalamaktan vazgeçmeye davet ediyoruz.

Zulme engel olamıyorsak da bu zulmü herkese duyurmaya çalışmalıyız. Bu alçakça zulme tüm Müslümanlar olarak tepkimizi göstermeli ve her daim lanetlemeliyiz.

Tüm İslamî camia, STK ve partileri de; Çin’in Müslüman Uygur Türklerine yaptığı zulme tepki göstermeye davet ediyoruz.

Furkan Gönüllüleri olarak; hep birlikte daha yaşanılabilir bir ülke ve daha medeni bir dünya için Tevhid, Adalet, Hürriyet ve Medeniyet demeye, Allah’ın Dünyasında Allah’ın Dediği Olmalıdır demeye devam edeceğiz."

Etiketler:   doğu türkistan


0 Yorum

Yorum Yaz