Furkan Gönüllülerinden "İftarda çorba" Etkinliği!

Furkan Gönüllüleri "Ramazan Ruhunu Yaşat" sloganıyla başlattıkları Ramazan ayı faaliyetleri devam ediyor! Geçen yıl Ramazan ayında gerçekleştirdikleri 'İftarda çorba' etkinliğini bu yıl da tekrarlayan gönüllüler, Ramazan'ın ruhunu yaşamak ve fakirlerin halini anlamak için iftarlarını çorba ve zeytinle açtı.

Furkan Gönüllülerinden "İftarda çorba" Etkinliği!
19 Nis 2021 01:05:01

Furkan Vakfı Gönüllüleri, Ramazan ayının gelmesiyle yasaklanan birçok İslami faaliyete tepkilerini sürdürüyor. Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurıcu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca'nın her fırsatta belirttiği, karanlık odakların pandemi bahanesiyle bitirmeye çalıştığı Ramazan ruhu, Furkan Gönüllülerinin düzenlediği etkinliklerle canlı tutulmaya çalışılıyor.

iftarda çorba


Ramazan ayının ruhunu canlı tutmak adına çalışmalarını sürdüren gönüllüler, ihtiyaç sahiplerinin halinin anlaşılması, Müslümanların lüksten ve israftan kaçınarak mütevazi bir yaşam sürmesi gerektiği mesajları üzerinden gerçekleştirdikleri 'İftarda çorba' etkinliğini, '#RamazanRuhunuYaşat' ve 'FurkanAilede Ramazan' etiketleriyle paylaştı.

Birçok şehirden etkinliğe dahil olan vatandaşlar, sadece çorba ve zeytinin bulunduğu iftar menülerini, sosyal medya uygulamaları, twitter ve instagram üzerinden yayınladı.

Semra Kuytul Hocahanım da sosyal medya hesabıyla etkinliğe dahil olarak Alparslan Hoca'nın ve kızlarının iftar sofrasındaki görüntülerini paylaştı. Paylaşımının altına not düşen Semra Hocahanım şu ifadeleri kaydetti;

"Ramazan Ayı insana takvayı hatırlatmalı, azla yetinmeyi öğretmeli, nefsi terbiye etmeli.

Ama maalesef tam tersi olmuş durumda, bol çeşitli sofralarda nefisler kuvvetleniyor.

Bu Ramazanda da FurkanGönüllüleri olarak hep beraber sade çorba ile iftar ettik..

Şu detayı açıklamakta fayda var, biz resim çektiğimiz günlerde yerde yemiyoruz.. Hala YER SOFRASI kullananlardanız."

Furkan Gönüllülerinin geçen yıl başlattığı ve oldukça takdir gören etkinlik, Ramazan ayının geleneği olma yolunda ilerliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz