Furkan Gönüllülerinin 22 Nisan Mahkemesi Bugün Görülecek!

22 Nisan olaylarına yönelik başlatılan ve Alparslan Hoca ile birlikte 93 Furkan Gönüllüsünün yargılandığı mahkemenin 12'nci celsesi bugün saat 10.00'da görülecek.

Furkan Gönüllülerinin 22 Nisan Mahkemesi Bugün Görülecek!
13 Kas 2020 10:09:00

Adana Merkez Adliyesi 24'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşmesi planlanan 22 Nisan Davası'nın ilk duruşması, Mayıs 2018 tarihinde görülmüştü.

"Polise görevini yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla başlatılan soruşturmada, şikayetçi polisler tarafından mahkemeye herhangi bir video kaydı yahut delil sunulamadı.

Daha önce gerçekleşen mahkemede hazır bulunan Alparslan Kuytul Hoca'ya karşı yapılan hakim skandalı ise sosyal medyada gündem konusu olmuştu.

Alparslan Kuytul Hoca'nın Duruşmasında Hakim Skandalı


Alparslan Kuytul Hoca'dan Mahkemesi Sonrası Sert Tepki


22 Nisan 2017'de Neler Yaşandı?

Cem Küçük adlı gazetecinin Marmara şehitlerine 'manyak tipler' demesi üzerine Furkan Gönüllüleri, 22 Nisan 2017'de Adana Atatürk Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirmek istemiş ancak Adana Emniyet tarafından gönüllülere ağır müdahalede bulunulmuştu.

Gönüllüler, 'Biz terörist değiliz, biz müslümanız' sloganları ile kendilerini darp eden polislere gül uzatmış, polisin sıktığı biber gazından etkilenen bazı emniyet mensuplarına su ve süt dağıtmışlardı.



0 Yorum

Yorum Yaz